Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Πέμπτη 21 Απριλίου 2022

Μεγάλη Τριτη στον Ναό μας (Ακολουθια του Νυμφίου, τροπάριο Κασσιανής)

Μέσα στο κλίμα της Μεγάλης Εβδομάδος, με κατάνυξη και ευλάβεια πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης η ακολουθία του Νυμφίου στον Ιερό μας Ναό με την παρουσία κια συμμετοχή των ευλαβών ενοριτών μας και των προσκυνητών του Ναού μας.

Το βράδυ ψάλλεται στις Εκκλησίες ο όρθρος της Μεγάλης Τετάρτης στην υμνολογία του οποίου κεντρικό γεγονός είναι η μεταστροφή της πόρνης που ήρθε και άλειψε με τα μαλλιά της τα πόδια του Ιησού. Το γεγονός αυτό περιλαμβάνει και έναν από τα πλέον όμορφα τροπάρια, αυτό της Κασσιανής, το οποίο είναι από τα πιο δημοφιλή.

Η Κασσιανή ήταν βυζαντινή ποιήτρια που έζησε τον 9ο αιώνα μ.Χ. Επειδή δεν την επέλεξε ως σύζυγό του ο αυτοκράτωρ Θεόφιλος, έγινε μοναχή και αφιερώθηκε στη λατρεία του Θεού και στην ποίηση.

Και φέτος στην Ενορία μας ακούσθηκε το τροπάριο αυτό από τους ιεροψάλτες του Ναού μας κ. Νικόλαο Τυροβόλη και κ. Θεόδωρο Βρεττό με την βοήθεια των συνεργατών τους. Οι πιστοί κρατώντας ένα κεράκι και το κείμενο του τροπαρίου (αρχαίο κείμενο και μετάφραση) συμμετείχαν προσευχητικά.





















 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου