Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022

Κατάμεστο το Ηρώδειο για τις «Μεγάλες Ώρες».

megales ores 3

 

Ηρώδειο.


Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022 το πολυδιάστατο μουσικό έργο «ΜΕΓΑΛΕΣ ΩΡΕΣ» στο Ηρώδειο.

Ο συνθέτης Ανδρέας Κατσιγιάννης σε συνεργασία με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών παρουσίασαν αποσπάσματα από την τριλογία του συνθέτη, «ΜΕΓΑΛΕΣ ΩΡΕΣ».

Το μουσικό ορατόριο «ΜΕΓΑΛΕΣ ΩΡΕΣ» αποτελείται από δύο ενότητες τραγουδιών και ορχηστρικών θεμάτων του συνθέτη Ανδρέα Κατσιγιάννη.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ευρίπου κ. Χρυσόστομος, ο Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους κ. Αθανάσιος Μαρτίνος, οι Σεβ. Μητροπολίτες, Πειραιώς κ. Σεραφείμ, Ιλίου κ. Αθηναγόρας, Αργολίδος κ. Νεκτάριος, Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος, Ατλάντας κ. Αλέξιος και ο Καθηγούμενος της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ.

Κατανυκτική προσευχή με ερμηνευτές τη Γλυκερία, τον Δημήτρη Μπάση, την Ελεάννα Βαρελά και τον κάτοχο 5 βραβείων Emmy, Αμερικανό μουσικό και ηθοποιό Jonathan Jackson μαζί με 100 χορωδούς από τρεις διαφορετικές χορωδίες.

 

Αφηγητής της βραδιάς ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής Νικήτας Τσακίρογλου, ενώ την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών διεύθυνε ο μαέστρος Στάθης Σούλης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέρος των εσόδων θα διατεθεί στην Ένωση Πολυτέκνων Αθηνών.

Στο τέλος της μουσικής πανδαισίας η ορχήστρα έψαλλε το «Τη Υπερμάχω Στρατηγώ», με όλο τον κόσμο στο κατάμεστο Ηρώδειο να συμμετέχει.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Πηγή:  romfea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου