Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2022

Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Πειραιώς.

 
agios dimitrios peiraias 105

 

Στην Ακολουθία του Εσπερινού που τελέστηκε με την δέουσα Εκκλησιαστική τάξη στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Πειραιώς, χοροστάτησε χθές Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ.

Κατά την διάρκεια του κηρύγματος του ο Σεβασμιώτατος μίλησε για τον βίο και την παρρησία του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην παρουσία της Παναγίας Χοζοβιωτίσσης, το Ιερό Εικόνισμα της οποίας τίθεται προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών στον Πανηγυριζοντα Ιερό Ναό.

Ο Σεβασμιώτατος προέτρεψε όλους να «παρακαλέσουμε την Παναγία μας, εμείς τα σημερινά της παιδιά, να αποβούμε νικητές της ζωής, όπως το πνευματικό της παιδί ο Μέγας Μυροβλύτης Δημήτριος». «Με τη χάρη της Παναγίας, τις δεήσεις και ευχές του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτου, εύχομαι νίκη και δύναμη και ζωή», κατέληξε.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η προσκύνηση του Ιερού Εικονίσματος της Παναγίας Χοζοβιώτισσας συνεχίζεται αμείωτα, ενώ το ιερό θησαύρισμα της Εκκλησίας μας, θα παραμείνει στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Πειραιώς, έως την 1η Νοεμβρίου.

Πηγή:  romfea.gr

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου