Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Πέμπτη 20 Απριλίου 2023

Διήμερο Ενοριακής Αιμοδοσίας - 13η Ενοριακή Αιμοδοσία

 

 
Μία ακόμη ενοριακή πρωτοβουλία, η οποία έχει γίνει θεσμός, πραγματοποιείται με σκοπό να εκφράσουμε την αγάπη μας στον πλησίον, τον συνάνθρωπό μας, τον ασθενή και εμπερίστατο, με την ΕΝΟΡΙΑΚΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ.

Η Ενορία μας ευαισθητοποιημένη και οι ενορίτες μας με πλούσια τα αισθήματά τους, ανταποκρίνονται ικανοποιητικά στο αίτημα των καιρών τόσο για την προσφορά πολλών φιαλών αίματος για τις διάφορες ανάγκες που υπάρχουν, όσο και στην πραγμάτωση ενός ισχυρού πυρήνα εθελοντών αιμοδοτών οι οποίοι θα είναι ετοιμοπόλεμοι και στις επόμενες Ενοριακές μας Εθελοντικές Αιμοδοσίες.

Συγκεκριμένα το Σάββατο 22 και την Κυριακή  23 Απριλίου, από τις 9 το πρωϊ έως τις 2 το μεσημέρι, Κινητή ιατρική ομάδα από το Αττικό Νοσοκομείο το Σάββατο και το Τζάνειο Νοσοκομείο της πόλεώς μας την Κυριακή, θα βρίσκεται στο Πνευματικό μας Κέντρο και θα επιμελείται της Αιμοδοσίας.
 
Το Σάββατο 22 Απριλίου, από το Αττικό Νοσοκομείο, θα υπάρχει και ειδική ομάδα από τον Σύλλογο "ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ", για όσους ενδιαφέρονται να γίνουν δότες μυελού των οστών.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το Τμήμα Αιμοδοσίας του Τζανείου Νοσοκομείου,  δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος οποιοσδήποτε εθελοντής αιμοδότης να φοβάται. Οι άνθρωποι που έχουν την ευθύνη της αιμοδοσίας λαμβάνουν κάθε μέτρο ώστε η διαδικασία να μην ενέχει τον παραμικρό κίνδυνο. Είναι εξαιρετικά σημαντικό, σ’ αυτή την κρίσιμη ώρα για τη χώρα μας, εν μέσω της πανδημίας, όσοι μπορούμε, όσοι δεν έχουμε ταξιδέψει στο εξωτερικό και δεν έχουμε προβλήματα υγείας, να δώσουμε αίμα, επειδή δυστυχώς, λόγω της κατάστασης με τον κορονοϊό, υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις και πρέπει να αυξηθεί το απόθεμα σε αίμα στα νοσοκομεία μας.
Σας περιμένουμε, όσοι δύνανται, να έρθετε και να συνεισφέρετε στην εκστρατεία της ΑΓΑΠΗΣ.
Τέλος από το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, ζητείται για όσους προσέλθουν να φέρουν μαζί τους ταυτότητα έτσι ώστε να πιστοποιείται η ταυτοπροσωπία τους.
Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα του Ιερού Ναού 2104614658 και 2104616540.


Αξίζει να διαβάσουμε την μαρτυρία ενός αιμοδότη 
που για πρώτη φορά προσέφερε αίμα.
 
Γίνεται αιμοδότες όσοι μπορείτε και διδάσκεται τα παιδιά σας την προσφορά αυτή του αίματος στον άγνωστο αδερφό.
Ξαπλώνεις στο κρεββάτι του νοσοκομείου, εκεί που ο πόνος είναι μεγάλος και οι προσευχές πολλές και καρδιακές. Και σου λένε να ανοίξεις τα χέρια σου, το ένα δεξιά και το άλλο αριστερά. Και σου παίρνουν για εξέταση αίματος, από το ένα σου χέρι και σου βάζουν μία μικρή βελόνα στο άλλο σου χέρι και ξεκινά η διαδικασία αιμοδοσίας.
Δεν είναι επώδυνο, αν και εμένα πάντα με ενοχλούσε η θέα της βελόνας.
Το κάνεις γιατί, αγαπάς τον Χριστό και τον αδερφό σου. Το κάνεις γιατί, για πρώτη φορά αισθάνεσαι χρήσιμος, αφού από το αίμα σου θα σώσεις τρία παιδάκια όπως λένε οι γιατροί
ή έναν ενήλικα.
Δεν είναι φοβερό, αλλά να,σκέφτεσαι τον Χριστό στον Σταυρό Του και παίρνεις κουράγιο αν φοβάσαι. Θέλεις τόσο πολύ να μοιάσεις στον Ληστή Του, και ενώ νομίζεις ότι δίνεις, ληστεύεις Αγάπη...
Ο Χριστός σου έδωσε τόση Αγάπη και εσύ θέλεις να την μοιραστείς.
Βλέπεις να τρέχει το αίμα από το σώμα σου σε κάποιον αδερφό σου και χαίρεσαι.


Βλέπεις τρία παιδικά κρεβατάκια με τους γονείς τους, να παίρνουν το αίμα σου και να σου χαμογελούν και δακρύζεις από ευτυχία.
Χαίρεσαι όσο δεν θα μπορούσες να φανταστείς. Αν νομίζουμε ότι χάσαμε την Ανάσταση τούτες τις ημέρες, την βρίσκουμε σε απλά καθημερινά πράγματα της λίγης αγάπης που έχουμε και που ο Θεός τόσο απλόχερα μας πολλαπλασιάζει.
Στο τέλος ακούς εκείνο το "ευχαριστώ" από τον γιατρό και την νοσοκόμα.
Και θέλεις τόσο πολύ να τους ευχαριστήσεις, για αυτό το Μυστήριο της Αγάπης που έζησες κοντά τους.
Πόσο Αγάπη είναι ο Θεός και πως κρύβεται η Χαρά Του πίσω από απλές πράξεις αγάπης...;
                            
   Χριστός Ανέστη! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου