Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023

ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΤΙΡΙ ΣΟΥ!

 


"Για το χατίρι Σου, Κύριε, θα τα ξαναρίξω τα δίχτυα! "

Όλη νύχτα πάλευε! Με τα κύματα, με τα ψάρια, με την αρμύρα, με τους ανέμους, με την κούραση, με τη νύστα.... Και τίποτα! Μηδέν το αποτέλεσμα. Τζάμπα κόπος.

Κι έρχεται ένας Ξένος και τον προκαλεί, μετά από όλη αυτή την νύχτα της αποτυχίας, να ξαναπροσπαθήσει! Ποιόν;; Τον Σίμωνα του Ιωνά, τον αυριανό Πέτρο! Εκείνον που ήξερε τα νερά της Γαλιλαίας, όσο κανείς άλλος!

"Όλη νύχτα παλεύαμε και τίποτε δεν καταφέραμε.... Όμως, για το χατίρι Σου... θα τα ξαναρίξω τα δίχτυα! "

Πόσο θάρρος! Πόσα κότσια, θα λέγαμε εμείς σήμερα! Κόντρα στην λογική, κόντρα στην σιγουριά της σκέψης του, ενάντια στην κούρασή του, αντίθετα με την πολύχρονη εμπειρία του... Ο Πέτρος όλα αυτά τα παραβλέπει και σβήνει μονομιάς, μπροστά στο θέλημα του Κυρίου, του Δασκάλου Του!



Μεγάλη πρόκληση για τον καθένα από εμάς!
Ταμπουρωμένοι στα τείχη της λογικής μας, δεμένοι στα δεσμά των δυνάμεων μας, εγκλωβισμένοι στην σιγουριά της σκέψης και της γνώμης μας, στερούμε τον εαυτό μας από το θαύμα! Από την παρουσία του Κυρίου! Από την σωτήρια επέμβασή Του!

Πολλές φορές παραπονούμαστε για τα προβλήματα της ζωής μας, ενώ την ίδια στιγμή δεν αφήνουμε κανένα περιθώριο στον Θεό να μας πλησιάσει και να μας δώσει την λύση.

Με την απόλυτη εμπιστοσύνη στο εγώ μας και τις δυνάμεις του (είναι άλλωστε και η κατευθυντήρια γραμμή της εποχής μας) στην πρώτη αναποδιά πέφτουμε σε ένα φαύλο κύκλο απόγνωσης και επιπλέον πτώσεων.

Με την απορία "Πού είναι ο Θεός;;;"...

Εκεί! Δίπλα σου! Έτοιμος να σε σηκώσει! Αρκεί να Του δώσεις την ευκαιρία.... Αρκεί να εργαστούμε να κάνουμε πράξη στην ζωή μας το θέλημά Του! Κι ας μας λέει άλλα η λογική μας, η μέχρι τώρα εμπειρία μας, οι φίλοι και γνωστοί μας.

Εμείς, ας κάνουμε αυτό που μας ζητάει Εκείνος! Έστω μια φορά! Για το χατίρι Του! Ας βγούμε άλλη μια φορά να ρίξουμε τα δίχτυα μας...

Και να είστε σίγουροι, αδελφοί μου, το αποτέλεσμα τόσο θα μας εκπλήξει, θα μας συγκλονίσει, ώστε θα παρατήσουμε τα πάντα, και βάρκες και δίχτυα, τα πάντα και θα Τον ακολουθήσουμε....!

Αμήν. Γένοιτο!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου