Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2023

Αγιασμός για την έναρξη της νέας ιεραποστολικής χρονιάς στον Άγιο Δημήτριο Πειραιώς.

agiasmos peiraios 1

 

Πειραιάς | Ιάσονας Ντικούλης


Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ, τελέσθηκε σήμερα Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2023 στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Πειραιώς, ο Αγιασμός επί τη ενάρξει της ιεραποστολικής χρονιάς 2023-2024, με τη συμμετοχή των ιερέων του Ιερού Ναού, μαθητών και μαθητριών όλων των βαθμίδων, κατηχητών και κατηχητριών, διευθυντών σχολείων, εκπαιδευτικών και γονέων.

Στον κήπο του Ιερού Ναού ξεκίνησαν να μαζεύονται τα παιδιά και οι γονείς αναμένοντας την έναρξη και τον αγιασμό της νέας κατηχητικής χρονιάς και των νεανικών δραστηριοτήτων.

Τον αγιασμό τέλεσε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Πολύκαρπος Μπόγρης, Γραμματέας της Συνοδικής Επιτροπής της Χριστιανικής αγωγής νεότητος και ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Δημήτριος Αρώνης, προϊστάμενος και Ιερέας Νεότητος του Ιερού Ναού.

Μετά την τέλεση του αγιασμού ξεκίνησε για τα παιδιά ένα εορταστικό πρόγραμμα με πολύ κέφι και χαρά στο κέντρο νεότητας «Διακονία».

Η εορτή έναρξης είναι το προμήνυμα των Δημητρίων Νέων, το πρώτο διήμερο νεότητας με αφιέρωμα στη συγχωρητικότητα, που θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια των Δημητρίων 2023.

Ο Ιερός Ναός από 15 έως 30 Οκτωβρίου φιλοξενεί την Αχειροποίητη εικόνα της Παναγίας Εικοσιφοινίσσης, η οποία βγαίνει για πρώτη φορά από το μοναστήρι της στην ιστορία των 15 αιώνων ζωής Της.

Πηγή: romfea.gr

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου