Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Μεσσηνίας για ομόφυλα ζευγάρια: «Η Εκκλησία δεν πρόκειται ποτέ να το αποδεχθεί»

0messinias

 

Στην εκπομπή « Σήμερα» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ φιλοξενήθηκε χθες 24/04/2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, με θέμα το νόμο για τα ομόφυλα ζευγάρια, τις επιθέσεις κληρικών σε πολιτικούς καθώς και για την επικείμενη κοινή επίσκεψη Αρχιεπισκόπου και Πρωθυπουργού στο Δήλεσι Αττικής.

«Δεν έχει κλείσει για την Εκκλησία το ζήτημα με το νόμο για τα ομόφυλα ζευγάρια», ξεκαθάρισε ο Μητροπολίτης.

«Η Εκκλησία εξ ’αρχής τοποθετήθηκε απέναντι σε αυτό το νομοσχέδιο, με τον πλέον ευγενέστατο τρόπο. Είπε ότι δεν μπορεί να το κάνει αποδεκτό, γιατί είναι αντίθετο προς την ταυτότητά της, προς την διδασκαλία της, προς το περιεχόμενο της πίστης της», προσθέτοντας πως «αυτό δεν μπορεί η Εκκλησία να το αλλάξει με κανέναν τρόπο».

«Η Εκκλησία έχει κάνει κατά καιρούς πάρα πολλά ανοίγματα, αλλά δεν μπορεί να κάνει εκπτώσεις και αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι. Η Εκκλησία δεν είναι à la carte κάθε φόρα. Τι θέλουμε να της λέμε, κάνε αυτό και κάνε εκείνο» πρόσθεσε.

Σχετικά με παροτρύνσεις κληρικών για επιθέσεις σε πολιτικούς, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας τόνισε πως «αυτό μπορεί να είναι μια προσωπική τοποθέτηση ενός ιερέως, ενός κληρικού. Δεν είναι η τοποθέτηση της επίσημης Εκκλησίας».

Σχετικά με την κοινή επίσκεψη που θα πραγματοποιήσουν ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στο Δήλεσι, ο κ. Χρυσόστομος ξεκαθάρισε πως το χάσμα δεν θα κλείσει.

«Δεν νομίζω ότι η κοινωνία σήμερα μπορεί να αποδεχθεί ένα τέτοιο νομοθέτημα».

«Οι άνθρωποι, που πιστεύουν και βρίσκονται στην Εκκλησία, δεν μπορούν ποτέ να αποδεχθούν μια τέτοια νομοθετική ρύθμιση. Σας το λέω ξεκάθαρα».

«Δεν μπορώ να αναγνωρίσω τη σχέση, που μπορεί να έχει κάποιος σε επίπεδο γάμου. Αυτό δεν μπορώ να το κάνω. Η εκκλησία τους δέχεται όλους, αλλά το ζήτημα είναι ότι δεν μπορεί να θεσμοθετηθεί νομικά ένας γάμος», τόνισε ο Σεβασμιώτατος, ενώ στον αντίλογο πως αυτός είναι νόμος τους κράτους είπε πως «καλά έκανε, αλλά η Εκκλησία δεν πρόκειται πότε να το αποδεχθεί και να το αναγνωρίσει».

Πηγή: romfea.gr 


 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου