Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Τρίτη 2 Ιουλίου 2024

Κάνε το ταξίδι της χαράς, της ευχαριστίας και της δοξολογίας…

 

 

Κάνε το ταξίδι της χαράς, της ευχαριστίας και της δοξολογίας . . .

Γίνε μέλισσα και όχι μύγα. Να επισκέπτεσαι λουλούδια και όχι σκουπίδια.

Μην προσπαθείς να κάνεις πράγματα που απλά επιθυμείς αλλά δεν κάνεις γι΄αυτά. Μην προσπαθήσεις εγωιστικά να ξεπεράσεις τις κόκκινες γραμμές του εαυτού σου, διότι θα το πληρώσεις ακριβά, και αυτό το κόστος πολλές φορές είναι μη αναστρέψιμο. Δεν κάνεις για όλα. Δεν έχεις δυνάμεις και δυνατότητες για τα πάντα, πολλές φορές ακόμα και για τα βασικά. 

Μην προσπαθείς να πιέσεις ένα κομμάτι παζλ σε σημείο που δεν ταιριάζει. Θα διαλυθεί όλη η εικόνα. Άλλο να είσαι αδύναμος και να παλέψεις για να πάρεις δυνάμεις και άλλο να μην μπορείς διότι δεν έχεις τις δυνατότητες. Μη προσπαθήσεις να φτάσεις κανέναν, μην λες : «Εγώ στη θέση του θα το κάνω καλύτερα!», μην προσπαθείς να αποδείξεις τίποτα και σε κανέναν. Όταν δεν είσαι στα παπούτσια του άλλου, μην κρίνεις τα βήματα του, διότι δεν ξέρεις τι πόνους τραβάει.

Δεν υπάρχει λόγος, λοιπόν . . .  Όσο μεγαλώνεις αυτή τη φράση θα την λες πολύ συχνά. Όσο μεγαλώνεις, θέλεις ποιότητα στα λεπτά της καθημερινότητάς σου αλλά και στις επιλογές σου. Ξέρεις βαθιά μέσα σου ότι ο χρόνος πιέζει και έχει πλέον τεράστια αξία. Μην τον πετάς στα σκουπίδια. Να είσαι επιλεκτικός αδερφέ μου. Δεν έχουμε καιρό για χάσιμο, ούτε με ανθρώπους, ούτε με πράγματα τα οποία δεν είναι χρήσιμα και τα κάνουμε απλά για το τι θα πει ο κόσμος. 

Μην έχεις ανάγκη τηλεφωνήματα και χειροκροτήματα. Αν θέλει ο άλλος, εντάξει, αν δεν θέλει, δεν πειράζει, συνεχίζουμε.  Άσε τους συγγενείς και τους φίλους να λένε. Τράβα την πορεία σου αθόρυβα και προχώρα χωρίς να δίνεις λογαριασμό σε κανέναν. Δεν χρειάζεται.

Είπαμε : «Δεν υπάρχει λόγος». Αληθινός λόγος υπάρχει εκεί που υπάρχει ο Χριστός. Εκεί που υπάρχει αγάπη, χαμόγελο, χαρά, ευχαριστία, αγκαλιά, σκίρτημα της καρδιάς. Οτιδήποτε άλλο απλά σε «λερώνει».  Είναι όμορφο να είσαι με ανθρώπους, να κάνεις πράγματα και να λες : «Χάρηκα και σήμερα!». Τι ωραία! Να ξέρεις, η χαρά είναι επιλογή, ακόμα και όταν είσαι στα σκοτάδια. Κάποιος θα επιλέξει να μείνει εκεί και κάποιος άλλος θα ανάψει ένα κεράκι. 

Η ζωή είναι επιλογές, διαχείριση και μεταμορφώσεις. Μπορεί στο σκοτάδι να ανάψεις φως, το δάκρυ να το κάνεις χαμόγελο, την πληγή να την κάνεις δύναμη και τον θάνατο Ανάσταση. Όχι, αυτά δεν μπορείς να τα κάνεις μόνος σου, αλλά με τη βοήθεια του Χριστού. Πίστεψέ με, γίνεται……..

π. Σπυρίδων Σκουτής 

Πηγή: euxh.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου