Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Πρόγραμμα ημέρας

 

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2024

Λαμπρός Εσπερινός του Αγίου Δημητρίου στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Πειραιά

peiraios proti 1

 

Πειραιάς | Ιάσονας Ντικούλης


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τελέστηκε σήμερα, Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2024, ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτου και Θαυματουργού στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στον Πειραιά.

Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, πλαισιούμενος από τον προϊστάμενο του Ιερού Ναού Πρωτ. Δημήτριο Αρώνη, τους συνεφημέριους του και πλειάδα κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος αναφέρθηκε στον βίο του Αγίου Δημητρίου, ο οποίος με το μαρτύριό του απέδειξε εις τέλος την ομοήθειά του προς τον Χριστό, το φρόνημα της πίστεως που τον διακατείχε και τον έκανε να θυσιάσει την ύπαρξη, τα αξιώματα και το μέλλον του κατά κόσμον αλλά και όλη την ανθρώπινη προσπάθεια του και απέβει κοινωνός του Θεού και μέτοχος της Θείας ζωής.

«Γι'αυτό και μυροβλίζει, θαυματουργεί, συγκινεί και συνεπαίρνει καθώς προσκυνούμε την Εικόνα Του», τόνισε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

Σε άλλο σημείο αναφέρθηκε στην τιμή και την ευλογία να φιλοξενούν στον Ιερό Ναό την εικόνα της Παναγίας της Κανάλας από το νησί της Κύθνου, η οποία αναδύθηκε μέσα από τη θάλασσα στους ψαράδες που βρισκόντουσαν εκείνη την ώρα εκεί.

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεο Β' για την ευλογία και την άδεια να έρθει η ιερά και θαυματουργή εικόνα στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Πειραιώς προς ευλογία όλων των πιστών.

Να σημειωθεί ότι πλήθος πιστών κατέκλυσε από νωρίς το προαύλιο, το εσωτερικό του Ιερού Ναού, αλλά και τους εξωτερικούς χώρους προκειμένου να προσκυνήσει την θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας της Κανάλας από το νησί της Κύθνου και την εικόνα του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτου.

Τέλος να αναφερθεί ότι ανήμερα της Εορτής θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γρεβενών κ. Δαβίδ συνιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ, ενώ το απόγευμα της Εορτής θα πραγματοποιηθεί η λιτάνευση των Ιερών Εικόνων στους δρόμους πέριξ του Ιερού Ναού προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αχελώου κ. Νήφωνος.

Πηγή: romfea.gr

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου