Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Ο Μόσχας Κύριλλος τέλεσε την πρώτη λειτουργία στον ναό του Αγ. Νικολάου Κρονστάνδης

Το 64ο έτος της ηλικίας του συμπλήρωσε το Σάββατο ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος.
Την ημέρα αυτή ο Πατριάρχης Κύριλλος ήθελε να την εορτάσει στη γενέτειρα του Αγία Πετρούπολη, με αφορμή τους εορτασμούς του πυραυλικού καταδρομικού των Ναυτικών Δυνάμεων της Ρωσίας «Βαριάγκ».
Συγκεκριμένα το πρωί του Σαββάτου ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος τέλεσε την πρώτη Θεία Λειτουργία στον υπό ανακαίνιση Καθεδρικού Ναυτικού Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου στην Κρονστάνδη.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Πατριάρχης Κύριλλος συμπαραστατούμενος από τον Μητροπολίτη Αγίας Πετρούπολης και Λάντογκα Βλαδίμηρο, Επίσκοπο Βαλτικής Σεραφείμ, Γκάτσινας Αμβρόσιο, Πετερχώβου Μάρκελλο, Σολτσενογκόρσκι Σέργιο, Βίμποργκ Ναζάριο καθώς και κληρικούς της Ρωσικής Εκκλησίας.
Να αναφερθεί, ότι στη θεία λειτουργία παρέστη και η σύζυγος του Προέδρου της Ρωσίας κ. Σβετλάνα Μεντβέντεβα όπου ανέλαβε την αποκατάσταση του ναού, και η οποία κατάγεται από την Κρονστάνδη.
Επίσης, παρέστησαν ο Υπουργός Πολιτισμούς της Ρωσίας, η
Κυβερνήτης της Αγίας Πετρούπολης, ο Υφυπουργός Άμυνας, ο Διοικητής του Ναυτικού, ο Πρόεδρος του φιλανθρωπικού ιδρύματος «Ναυτικός Καθεδρικός Ναός Αγίου Νικολάου Κρονστάνδης», ο Πρόεδρος του Ιδρύματος του Αγίου Ανδρέα Βλαντιμίρ Γιακούνιν καθώς και πλήθος επιφανών προσώπων.
Μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας, εξέφρασε την ικανοποίηση του στον Μητροπολίτης Πετρουπόλεως Βλαδίμηρο, ο οποίος εξ’  ονόματος της Ιεράς Συνόδου συνεχάρη τον Αγιώτατο για τα 64α γενέθλια του.
Ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος προσέφερε στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου, μια εικόνα του Προφήτη Ηλία.
Επίσης, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη  του προς την κ. Σβετλάνα Μεντβέντεβα, για την συμβολή της στην αποκατάσταση του ναού του Αγίου Νικολάου, προσφέροντας την μια εικόνα του Αγίου με σκηνές από την ζωή του.
Εν συνεχεία στην πλατεία μπροστά από τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου, πραγματοποιήθηκε μια τελετή προς τιμήν του καταδρομικού «Βαριάγκ».
Ο Πατριάρχης Κύριλλος στην τελετή μεταξύ άλλων υπογράμμισε: «Η σημερινή ημέρα θα γραφτεί με χρυσά γράμματα στην ιστορία του Ναυτικού μας, και της Πατρίδας μας. Μέσα από τις προσπάθειες του Προέδρου της Ρωσίας Ντιμίτρι Μεντβέντεφ, και την καλή θέληση της Δημοκρατίας της Κορέας, επέστρεψε στη γη της Κρονστάνδης η σημαία του ιστορικού καταδρομικού Βαριάγκ (1904 Ρωσο-Ιαπωνικός Πόλεμος), ένα σύμβολο ηθικού θάρρους για τους στρατιώτες μας, ένα σύμβολο αγάπης και θυσίας για χάρη της Πατρίδας».
«Εδώ στον ιστορικό ναό του Αγίου Νικολάου Κρονστάνδης θα προσευχόμαστε πάντα για τους ήρωες του Βαριάγκ και για όλους εκείνους του ναύτες που σκοτώθηκαν για την υπεράσπιση της πατρίδας. Ο Θεός να ευλογεί το Πολεμικό Ναυτικό, την πόλη της Κρονστάνδης και όλο τον κόσμο», πρόσθεσε ο Πατριάρχης Κύριλλος.
Φωτογραφίες: Σ. Βλασώφ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου