Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Πολλά παιδιά & γονείς στη εκδρομή των κατηχητικών μας την Κυριακή 16/11

Μία ξεχωριστή ημέρα ήταν η χθεσινή Κυριακή για τα μέλη των κατηχητικών μας συντροφιών, των κατηχητών και συνεργατών του Νεανικού μας έργου και των γονέων  των παιδιών μας.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας 160 παιδιά, κατηχητές και γονείς ξεκίνησαμ για να χαρούν το πρόγραμμα της ημερήσιας εκδρομής που είχε προγραμματισθεί.
Πρώτος σταθμός το Ιερό Ησυχαστήριο του Αγίου Πορφυρίου, στο Μήλεσι Αττικής, όπου μικροί και μεγάλοι είχαν την δυνατότητα να ψηλαφίσουν τον χώρο όπου διέμεινε ο νεώτερος Άγιος της Εκκλησίας μας, να προσκυνήσουν στο ταπεινό κελλάκι του και να προσευχηθούν σ' εκείνον που κατάφερε να γίνει δοχείο της χάριτος του Θεού.
Ο υπεύθυνος ιερέας Νεότητος της Ενορίας μας, Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβ. Δημήτριος Αρώνης μιλώντας στα παιδιά και τους γονείς έδωσε το ιστορικό διάγραμμα της ζωής του Αγίου Πορφυρίου και τόνισε πόσο κοντά μας παραμένει ο Άγιος.
Δεύτερος σταθμός της εκδρομής μας ο κατασκηνωτικός χώρος της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής, στο Καπανδρίτι Αττικής. Η γνωστή μας ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΠΟΛΗ. Εκεί που κάθε καλοκαίρι τα παιδιά μας γεύονται την χαρά της κοινής ζωής, της ενότητας και της συναναστροφής μέσα στο πνεύμα της Ευαγγελικής ζωής.

Σύμμαχος ο καλός καιρός, έδωσε την δυνατότητα σε μικρούς και μεγάλους να χαρούν, να διασκεδάσουν, να παίξουν, να μοιρασθούν την χαρά και την ανεμελιά που προσέφερε η μέρα. Η κατασκήνωση ζωντάνεψε, γέμισε με φωνές τόσο από τους μικρούς όσο και από τους μεγάλους.



Κατακλείδα της ημέρας η συνάντηση παιδιών και γονέων στο Αρχονταρίκι της Ιεράς Μονής ΠΑναγίας Χρυσοπηγής όπου είχαμε την δυνατότητα να συνομιλήσουμε με τον Πανοσθιολ. Αρχιμανδρίτη Εφραίμ Παναούση και στην συνέχεια να κατευθυνθούμε στο καθολικό της Ιεράς Μονής όπου τελέσαμε την Παράκληση της Παναγίας.

Με συναισθήματα χαράς, ευγνωμοσύνης, ευχαριστίας για τα όσο ζήσαμε επιστρέψαμε και πάλι στον Πειραιά, κρατώντας την μνήμη με την ομορφιά των πραγμάτων και την υπόσχεση ότι σύντομα και πάλι μιά καινούργια ευκαιρία θα μας δοθεί για να χαρούμε αληθινά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου