Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018

Η προσευχητική σου γωνιά!

Αρχιμ. Παύλος Παπαδόπουλος

Να έχεις μέσα στο σπίτι σου ένα ιδιαίτερο χώρο για προσευχή. Να είναι ένας τόπος που αποκλειστικά θα προσεύχεσαι. Μια μικρή ακρούλα μέσα στο δωμάτιό σου, ή κάπου αλλού. 
Να είναι όμως ένα τόπος συγκεκριμένος. Εκεί θα έχεις τα εικονίσματά σου, το προσευχητάρι του. Εκεί θα κάνεις τον κανόνα σου, τις μετάνοιές σου, τις παρακλήσεις σου. 
Εκεί θα έχεις το καντηλάκι σου, το θυμιατό σου, τα κομποσχοίνια σου.
-----------------------------

Καλό είναι να είναι τόπος ξεχωριστός από τα άλλα μέρη του σπιτιού. Να είναι ο τόπος που θα γονατίζεις για να βρεις έλεος. 
Αυτός ο τόπος λοιπόν που θα αγιάζεται με την μετάνοιά σου, τα δάκρυά σου, τις ικεσίες σου, τις δοξολογίες σου, τις προσευχές σου, καλό είναι να μην "μολύνεται" με άλλες δραστηριότητες. 
Να κρατάς αυτόν τον χώρο μακρυά από την κοσμικότητα, τις κακές συνήθειες της καθημερινότητας. Να είναι ο τόπος που αποκλειστικά θα είναι τόπος ιερός, μακρυά από κοινωνικότητες και την θέα των πολλών.
-----------------------------


Ας είναι μια μικρή γωνίτσα. Ας είναι όμως μόνο γι'αυτόν τον σκοπό· να είναι αφιερωμένη για σένα και τον Θεό. Να είναι το μέρος που θα συναντιέστε και θα τα λέτε, το μέρος για το ραντεβού σας. Ο τόπος από γη που θα ακουμπά τον ουρανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου