Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019

Η εορτή των Θεοφανείων στην Ενορία μας.

Με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα εορτάσθηκε και φέτος η Δεσποτική εορτή των Θεοφανείων στην Ενορία μας, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Πειραιώς. 
Την παραμονή της εορτής αξίζει να αναφέρουμε ότι τελέσθηκαν οι ιερές ακολουθίες σύμφωνα με το Τυπικό της ημέρας καθώς επίσης και η ακολουθία του Αγιασμού και στην συνέχεια για άλλη μία ακόμη χρονιά οι ιερείς του Ναού με την βοήθεια των παιδιών των κατηχητικών μας συνάξεων, βγήκαν και αγιάσανε τα σπίτια των ενοριτών μας σε όλη την Ενορία.
Την ημέρα των Θεοφανείων η ακολουθία του Όρθρου ξεκίνησε στις 6.30 το πρωϊ και εν συνεχεία η Θεία Λειτουργία και στις 10.00 λιτανευτική πομπή εξήλθε εκ του Ιερού Ναού για την εξέδρα που είχε τοποθετηθεί στην πλατεία του Ιερού Ναού δια την τέλεση του Μεγάλου Αγιασμού. 
Η πλατεία του Ναού γέμισε από τους πιστούς οι οποίοι από νωρίς είχαν κατακλύσει τον Ναό και συμμετείχαν με ιδιαίτερη ευλάβεια.
Μετά το τέλος του Αγιασμού οι πιστοί αγιάσθηκαν με τάξη και ασπάσθηκαν τον Τίμκιο Σταυρό και έλαβαν από τις ειδικές δεξαμενές που είχαν τοποθετηθεί τον Μέγα Αγιασμό.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου