Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019

Τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο μακαριστού Μητροπολίτου Σισανίου Παύλου.


mnimosino1

Σιάτιστα | Τηλέμαχος Παππάς

Πολυαρχιερατικό συλλείτουργο τελέστηκε σήμερα, Σάββατο 16 Φεβρουαρίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου Σιάτιστας.
Στο ιερό Συλλείτουργό προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμονας, συλλειτουργούντων των Μητροπολιτών Ξάνθης Παντελεήμονος, Διδυμοτείχου Δαμασκηνού, Ιόππης Δαμασκηνού, Κορυτσάς Ιωάννου, Αρκαλοχωρίου Ανδρέα, Σύρου Δωροθέου, Χαλκίδος Χρυσοστόμου, Κοζάνης Παύλου, Ιλίου Αθηναγόρα και του Τοποτηρητού Καστορίας Σεραφείμ.
Να αναφερθεί ότι στο Ιερό Βήμα παρέστησαν συμπροσευχόμενοι οι Σεβ. Μητροπολίτες, πρώην Άρτης Ιγνάτιος, Φλωρίνης Θεόκλητος, Καισαριανής Δανιήλ και ο Θεοφ. Επίσκοπος Αμορίου Νικηφόρος.
Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, επί δεκαετίες φίλος καρδιακός του μακαριστού Μητροπολίτου Παύλου, ο οποίος αναφέρθηκε στον μακαριστό Μητροπολίτη Παύλο, χαρακτηρίζοντάς τον ως «εργάτη ανεπαίσχυντο» του Ευαγγελίου, ο οποίος ορθοτομούσε τον λόγον της Αληθείας.
«Έτρεχε ο Παύλος», είπε χαρακτηριστικά, «και μαζί του έτρεχε κι ο λόγος του Θεού και ο ίδιος «εύρισκε ανάπαυση στις καρδιές των ανθρώπων».

Τον ονόμασε ακόμη «συναρπαστικό ιεροκήρυκα που χάριζε ζωντανό και κρυστάλλινο νερό της θείας διδασκαλίας» τονίζοντας ότι πρόσφερε αγάπη, χωρίς ποτέ να λέει «όχι» σε προσκλήσεις που του απηύθυναν, λέγοντας αυτό το «όχι», μονο σε όσα αφορούσαν στα δικά του δικαιώματα, στην υγεία του κλπ.
Παράλληλα, επεσήμανε ότι ο μακαριστός κήρυξε αδαπάνως το Ευαγγέλιο, γνωρίζοντας ότι ο πλούτος δεν βρίσκεταο στην τσέπη, αλλά στην καρδιά.
Τέλος, ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κάλεσε όλους να συντονισθούν στο ήθος και την ζωή του μακαριστού Ιεράρχου Παύλου.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κυρού Παύλου.
Πριν την Απόλυση, ο τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως, Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ ευχαρίτησε όλους για την παρουσία τους.

Πηγή:  romfea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου