Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020

Ο Μητροπολίτης Σάμου κ. Ευσέβιος στον Άγιο Δημήτριο στον Πειραιά




Στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Πειραιώς χοροστάτησε και λειτούργησε, χθες Κυριακή των Απόκρεω, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσέβιος.
Η χθεσινή Κυριακή, τρίτη κατά σειρά του Τριωδίου, αλλά και η εορτή του Αγίου Πολυκάρπου επισκόπου Σμύρνης ήταν η ευκαιρία της ευλογημένης παρουσίας του Σεβασμιωτάτου στην ευλογημένη Ενορία μας.
Ο Σεβασμιώτατος με την ευκαιρία της Κυριακής μίλησε επίκαιρα με αφορμή το Ευαγγελικό ανάγνωσμα τονίζοντας την αξία της αγάπης ως τρόπου ζωής για τον κάθε χριστιανό, μέσα από την αγιασμένη ζωή του έτσι ώστε αυτή η αγάπη να μην είναι ανθρώπινο συναίσθημα αλλά η αγάπη του προσώπου του Χριστού.
Λίγο πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσέβιος αναφέρθηκε και στον βίο και την προσωπικότητα του Αγίου Πολυκάρπου και ευχήθηκε προς τον εορτάζοντα Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη π. Πολύκαρπο Μπόγρη προσφέροντάς του ως ένδειξη αγάπης έναν επιστήθιο Σταυρό.





Ο π. Πολύκαρπος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο  για την έκφραση της αγάπης του, καθώς επίσης και τους ενορίτες της ενορίας του Αγίου Δημητρίου που επί 25ετία διακονεί. Τέλος ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αιδεσιμολ.Πρωτοπρεσβ. π. Δημήτριος Αρώνηςευχαρίστησε για την παρουσία του Σεβασμιωτάτου στον Ιερό μας Ναό κάνοντας αναφορά για τα ευλογημένα χρόνια της παρουσίας του στον χώρο του Πειραιά διακονώντας ο Σεβασμιώτατος ως πνευματικός πολλών νέων ανθρώπων και πνευματικός στις κατασκηνώσεις, οι οποίοι στην συνέχεια βρέθηκαν ως διάκονοι της Εκκλησίας και του έργου της.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου