Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021

Ευλαβικά προσήλθαν κοντά στον μακαριστό Μητροπολίτη.

 


Η σορός του μακαριστού Μητροπολίτου Γέροντος Καμπάλας και πάσης Ουγκάντας κυρού Ιωνά έφθασε στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου στην Ουγκάντα. 

Οι πιστοί συνέρευσαν ευλαβικά για να τιμήσουν τη μνήμη του πολυαγαπημένου Ιεράρχου.

Νωρίτερα, ακριβώς στις 3:30 τα ξημερώματα, η σορός έγινε δεκτή με τιμές ήρωα στο διεθνές αεροδρόμιο της χώρας «Entebbe».

 

 

 

Η κυβέρνηση της Ουγκάντας είχε ανακοινώσει ότι η κηδεία του μακαριστού θα τελεστεί δημοσία δαπάνη, αφού «ο Σεβασμιώτατος προσέφερε τεράστια υπηρεσία σε αυτό το έθνος, συμπεριλαμβανομένου του ατελείωτου αγώνα του για τα ανθρώπινα δικαιώματα, την Αλήθεια και τη γενική καθοδήγηση σε εθνικά ζητήματα ως πρεσβύτερος και κορυφαίος ηγέτης της ορθόδοξης εκκλησίας. Διάγοντας αυτόν τον βίο, έπαψε να είναι «περιουσία» της Εκκλησίας, αλλά έγινε εθνική εικόνα, που αναμφισβήτητα αξίζει να ταφεί ως Εθνικός ήρωας».

Στην υποδοχή της σορού του μακαριστού Μητροπολίτου ήταν παρόντες ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γέρων Ναϊρόμπι, Yπέρτιμος και Έξαρχος Κένυας κ. Μακάριος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Γκούλου κ. Συλβέστρος και ο π. Martin Ritsi, Διευθυντής του Orthodox Christian Mission Center – OCMC. Η εξόδιος θα τελεστεί την Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου.

Δείτε το φωτορεπορτάζ από τη στιγμή της άφιξης στο αεροδρόμιο της χώρας:

             

Πηγή:   orthodoxianewsagency.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου