Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022

Πολυαρχιερατικός Εσπερινός Ονομαστηρίων Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ.

esperinos ag serafeim 93

 

Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς τελέστηκε σήμερα Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022 η Ακολουθία του Εσπερινού επί τη μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Σεραφείμ Επισκόπου Φαναρίου, εορτή κατά την οποία άγει τα ονομαστήριά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ.

Χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορωνειας κ.Παντελεήμων, συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Βρεσθένης κ.Θεοκλήτου, Ύδρας κ.Εφραίμ, Πατρών κ.Χρυσοστόμου, Πτολεμαΐδος κ.Εμμανουηλ, Ιλίου κ.Αθηναγόρα, Μεγάρων κ.Κωνσταντίνου, Περιστερίου κ.Γρηγορίου, του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ρωγών κ.Φιλοθέου και του εορτάζοντος Μητροπολίτου Πειραιώς κ.Σεραφείμ.

Ευχαριστώντας για την παρουσία τους, τους Αγίους Αρχιερείς ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς επεσήμανε πως η συμπροσευχή δεν είναι κίνηση αβροφροσύνης, αλλά ένα ταυτόσημο γεγονός για την Εκκλησια μας «που δείχνει την ενότητα της πίστεως την οποία μας προσφέρουν οι Αρχιερείς μας με την παρουσία και την αγάπη τους», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορωνείας κ.Παντελεήμων, ο οποίος αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην δύναμη της πίστης.

Τέλος, ευχόμενος έτη πολλά στον εορτάζοντα Μητροπολίτη Πειραιώς κ.Σεραφείμ σημείωσε πως διαθέτει πίστη χωρίς εκπτώσεις και δύναμη χωρίς καταπιέσεις.

Πηγή:  romfea.gr

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου