Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023

Το Ευαγγέλιο της Κρίσεως!

 


Ο Θεός θα εμφανιστεί στην Δευτέρα Παρουσία με όλη του την Δόξα και θα κρίνει τους ανθρώπους με κριτήριο την ΑΓΑΠΗ. Τελεία και παύλα!
Έδωσες στον φτωχό; Άκουσες τον λυπημένο; Κατανόησες το λάθος του φυλακισμένου; Επισκέφθηκες τον άρρωστο; Αισθάνθηκες τη δυσκολία του πλησίον;
Αν ναι και τα έκανες με πραγματική αγάπη, έλα να κληρονομήσεις την αιώνια χαρά μαζί Μου.

Αν όχι και φέρθηκες χωρίς αγάπη στη ζωή σου, τότε δεν μπορείς να εισέλθεις στην αιώνια Βασιλεία που το χαρακτηριστικό της γνώρισμα θα είναι η ΑΓΑΠΗ.

Όλοι οι Άγιοι είχαν θυσιαστική αγάπη. Όπως η Αγία Φιλοθέη. Μοίρασε όλη της την περιουσία που εκτεινόταν από το κέντρο της Αθήνας μέχρι το Λαύριο. Τόσο πλούσια ήταν η οικογένειά της. 

Στην περιοχή που προσευχόταν η Αγία στο Ψυχικό και τη Φιλοθέη έφτιαξε πηγάδια για τους εργαζόμενους και τους βοσκούς για να πίνουν νερό. Γι' αυτό ονομάστηκε η περιοχή "Ψυχικό", από τα ψυχικά που έκανε για τους ανθρώπους στα δικά της κτήματα. Θυσίασε την περιουσία της για να αγοράζει τις κοπέλες από τα χαρέμια των Τούρκων και να τις ελευθερώνει. 

Συγκέντρωσε γύρω της ομάδες φιλανθρωπίας. Νοιαζόταν πραγματικά για κάθε άνθρωπο που βρισκόταν σε δυσκολία και είχε κάποια ανάγκη.
Εύχομαι να αυξήσουμε την ενσυναίσθηση. Να βάλουμε τον εαυτό μας στη θέση του άλλου διότι μπορεί να έλθουμε κάποια στιγμή στη θέση του.

Και να κάνουμε το καλό με αγάπη, όχι μίζερα. Με αρχοντιά! Όπως μας αγάπησε ο Θεός και θυσιάστηκε για μας.
Η Αγία Φιλοθέη να πρεσβεύει για όλους μας!
Χρόνια πολλά κι ευλογημένα.

π. Γεώργιος Χριστοδούλου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου