Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023

«Μετάνοια είναι η πνευματική ανακύκλωση ο πνευματικός καθαρισμός που μετουσιώνει το άχρηστο σε χρηστό»

 

 

Αν υπάρχει Θεός ο Θεός είναι το παν, αν υπάρχει Θεός που είναι το παν και όμως τον έχω απωλέσει έχω χάσει τα πάντα. 

Ο σύγχρονος άνθρωπος έχει χάσει τα πάντα γιατί έχει απωλέσει το παν που είναι ο Θεός.. Ένας άνθρωπος που χάνει τα πάντα δεν μπορεί παρά να είναι καταθληπτικός δυστυχισμένος δύσθυμος απελπισμένος απεγνωσμένος φαρμακωμένος τρελός από οδύνη και πόνο….

Ο σύγχρονος άνθρωπος πενθεί βιώνει μια παρατεταμένη περίοδο πένθους για μια απώλεια κάποιου που δεν γνώρισε ποτέ ……..ενός Πατέρα που δεν γνώρισε ποτέ.. μια ασυναίσθητη απώλεια. Ο σύγχρονος άνθρωπος ακόμη κι όταν τα έχει όλα είναι δυστυχισμένος γιατί έχει απωλέσει το παν.

 

Μετάνοια είναι η πνευματική ανακύκλωση ο πνευματικός καθαρισμός που μετουσιώνει το άχρηστο σε χρηστό.Η μετάνοια δεν είναι αυτομαστίγωμα, είναι συνειδητή αλλαγή τρόπου σκέψης και ζωής. Δεν διαγράφεις το παρελθόν μετουσιώνεις το παρελθόν σε ένα καλύτερο μέλλον. Μετάνοια είναι η πνευματική ανακύκλωση ο πνευματικός καθαρισμός που μετουσιώνει το άχρηστο σε χρηστό.

Ο χριστιανός είναι ο άνθρωπος χωρίς παρελθόν με ένα υπέροχο μέλλον.. όχι ως υποσχεσιολογία…ζει την πρόγευση του μέλλοντος αιώνος..ζει από εδώ το επέκεινα …είναι Αναστημένος όρθιος όχι κατατονικός πεσμένος …Ανάσταση σώματος και ψυχής. 

Έχει τη πίστη και τη βεβαιότητα της Νίκης σε κάθε περίπτωση αφού είναι πάντα με το Νικηφόρο Στράτευμα. Η καλή κατάταξη είναι το παν…

Πηγή:  simeiakairwn.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου