Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2024

Μητροπολίτης Δημητριάδος: Από εδώ και πέρα ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του

 


Συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό ASTRA και στην εκπομπή «Συμβαίνει τώρα» παραχώρησε την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.

Ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε στο επίμαχο νομοσχέδιο για τον «Γάμο των ομοφυλοφίλων» και την εξ αυτού τεκνοθεσία, επισημαίνοντας ότι τα σχεδιαζόμενα από την Κυβέρνηση αποδυναμώνουν το ιερότερο κύτταρο της Ελληνικής κοινωνίας, που είναι η οικογένεια. 

Τόνισε, μάλιστα, ότι η Εκκλησία διδάσκει την αλήθεια του Ευαγγελίου, υπερασπιζόμενη διαχρονικές και σπουδαίες Αρχές και Αξίες.

Ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε στην σημασία της παρουσίας των Ιερέων στα σχολεία, κατά το παρελθόν, όταν συνέβαλαν στην επίλυση όχι μόνον πνευματικών, αλλά και κοινωνικών και οικογενειακών ζητημάτων, κάτι που σταμάτησε απότομα, με την απόφαση μιας άλλης, ανάλογης κυβέρνησης τότε, με τραγικά αποτελέσματα στην εικόνα που παρουσιάζουν τα σχολεία μας σήμερα. 

Όλα αυτά έγιναν στο πλαίσιο ενός ψευδεπίγραφου εκσυγχρονισμού. Γι’ αυτό, η Εκκλησία ομιλεί, για να ανακοπεί, κάποτε, η πορεία του κακού.

Ο Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος κάλεσε τον λαό μας να κρατήσει ζωντανό και ανεπηρέαστο από την διάβρωση τον ιερό θεσμό της οικογένειας και κάλεσε τα νέα ζευγάρια ν’ αποκτήσουν παιδιά, για να αντιμετωπιστεί το ογκώδες δημογραφικό πρόβλημα και να κρατήσουμε τα στοιχεία που μας ενώνουν, κορυφαίο εκ των οποίων είναι η Ορθόδοξη πίστη. Σε άλλο σημείο αναφέρθηκε στον κίνδυνο έξαρσης του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, όσο επιβάλλονται οι επιταγές του δικαιωματισμού, γεγονός το οποίο πρέπει να λάβουν πολύ σοβαρά υπ’ όψιν οι πολιτικοί μας. Από εδώ και πέρα ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του….


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου