Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024

Εκκλησία της Κύπρου: Η σημαία “Δεν Ξεχνώ και Αγωνίζομαι” θα κυματίζει στους Ναούς της Λευκωσίας.

 

Με πρωτοβουλία του Αρχιεπισκόπου Κύπρου, κ. Γεωργίου, με την ευκαιρία της μαύρης επετείου των 50 χρόνων της εισβολής και κατοχής της νήσου…έχει αναπαραχθεί συμβολική σημαία η οποία έχει ως σκοπό να θυμίζει τα δεινά που περνά η Κύπρος και το χρέος για αγώνα μέχρι τη μέρα της δικαίωσης.

του Γιάννη Παπανικολάου

Με οδηγίες τού Αρχιεπισκόπου, οι σημαίες άρχισαν να διανέμονται, ήδη, στους Ναούς τής Λευκωσίας για να αναρτηθούν στους ιστούς ή στα προαύλια, εντός των επόμενων ημερών.

Η Εκκλησία της Κύπρου ανακοίνωσε ότι η σημαία με το σύνθημα “Δεν Ξεχνώ και Αγωνίζομαι” θα κυματίζει σε όλους τους ναούς της Λευκωσίας, καθώς και σε άλλες περιοχές, τιμώντας τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο. Αυτή η κίνηση αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης πρωτοβουλίας για να διατηρηθεί ζωντανή η μνήμη των αγνοουμένων και να αναδειχθεί το συνεχές αίτημα για δικαιοσύνη και ελευθερία στο νησί.

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου, στην πρόσφατη συνεδρία της, εξέφρασε την αμέριστη στήριξή της στους συγγενείς των αγνοουμένων και τόνισε την ανάγκη για ενότητα και συλλογική δράση στον αγώνα για την αποκατάσταση των δικαιωμάτων όλων των Κυπρίων. Η απόφαση αυτή αντικατοπτρίζει τη σταθερή θέση της Εκκλησίας στον εθνικό αγώνα και την αγωνία της για την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας.

Παράλληλα, οργανώνονται ειδικές λειτουργίες και δεήσεις σε διάφορες εκκλησίες, με αποκορύφωμα την τέλεση μνημοσύνου υπέρ των ψυχών των πεσόντων και των αγνοουμένων. Οι ναοί της Λευκωσίας και άλλων πόλεων έχουν διακοσμηθεί με σημαίες και πανό, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα μνήμης και περισυλλογής.

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Γεώργιος τόνισε τη σημασία της συλλογικής μνήμης και της διατήρησης της ιστορικής συνείδησης, λέγοντας πως “είναι καθήκον όλων μας να μην ξεχάσουμε ποτέ τα δεινά που υπέστη η Κύπρος και να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό ζήτημα”.

 

 


Η Εκκλησία της Κύπρου, μέσω αυτής της πρωτοβουλίας, επιδιώκει να ενισχύσει την ιστορική συνείδηση του λαού και να κρατήσει ζωντανό το μήνυμα της ελπίδας και της αγωνιστικότητας. Η σημαία “Δεν Ξεχνώ και Αγωνίζομαι” γίνεται σύμβολο της αντοχής και της αποφασιστικότητας του κυπριακού λαού να μην αποδεχθεί τη λήθη και την αδικία

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου