Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Πρόγραμμα ημέρας

 

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2024

ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2024: 2η ημέρα εκδηλώσεων, ομιλία Γέροντος Νίκωνος Αγιορείτου

Τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου, 2η ημέρα των εορταστικών εκδηλώσεων “ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2024” του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Πειραιώς, στίς 7.00 τό απόγευμα σύμφωνα με το πρόγραμμα ομιλητής ήταν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Γέρων Νίκων, Γέροντας της Ιεράς Καλύβης των Αγίων Αποστόλων, Σκήτης Ευαγγελισμου της Θεοτόκου, της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος του Αγίου Όρους, με θέμα: "Πως θα νικήσουμε τον διάβολο".

Ο π. Νίκων στον κατάμεστο Ιερό Ναό από πιστούς ενορίτες μας και ευλαβείς προσκυνητές ανέπτυξε διεξοδικά και θεολογικά την διδασκαλία της Εκκλησίας μας γύρω από το πρόσωπό του διαβόλου, τονίζοντας όμως ότι ο διάβολος δεν έχει δύναμη και δεν πρέπει να τον φοβόμαστε.

Σημείωσε επίσης ότι ο πιστός Χριστιανός με την εξομολόγηση, την μετάνοια, την μετοχή του στα μυστήρια της Εκκλησίας, στην Θεία Κοινωνία καταλύει το έργο του διαβόλου.

Μετά το τέλος της ομιλίας στον Ιερό μας Ναό πραγματοποιήθηκε στο ισόγειο του Πνευματικού μας Κέντρου η  “Καταφυγή Διαλόγου” όπου ο π. Νίκων απάντησε στα πολλά ερωτήματα που του υπέβαλε το ακροατήριο.

Η 2η μέρα των εορταστικών εκδηλώσεων ολοκληρώθηκε με κατανυκτική αγρυπνία στην οποία λειτουργός και ομιλητής ήταν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Τιμόθεος Αγγελής, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου