Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Επιστροφή του Ι.Ν. της Αγίας Ζώνης Αμμοχώστου μετά από 443 χρόνια.

Ιστορική η χθεσινή ημέρα για την Εκκλησία της Κύπρου.
Μετά από 443 χρόνια από την κατάληψη της μεσαιωνικής πόλης της Αμμοχώστου από τους Οθωμανούς [1571 μ.Χ.], η μικρή βυζαντινή εκκλησία της Αγίας Ζώνης της Αμμοχώστου θα αποδοθεί στη Μητρόπολη Κωνσταντίας-Αμμοχώστου για να λειτουργηθεί στο άμεσον μέλλον.  
Ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος επισκέφθηκε χθες τη μικρή εγκαταλελειμμένη Εκκλησία, η οποία μέχρι πρόσφατα λειτουργούσε ως θέατρο, και ενημερώθηκε για τις προσπάθειες απόδοσης της Αγίας Ζώνης της Αμμοχώστου, μίας από τις 365 εκκλησίες της μεσαιωνικής πόλης, στη Μητρόπολή του.

Τον ενημέρωσαν ο πολιτιστικός λειτουργός κ. Umit του δήμου της Παλαιάς Αμμοχώστου (με βάση το Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας του 1960) και ο γνωστός παράγοντας της Μητρόπολης κ. Παύλος Ιακώβου που πρωτοστάτησαν στη απόδοση της εκκλησίας.
Ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου ενημέρωσε τους συνέδρους του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών, που πραγματοποιούν την ετήσια Σύνοδό τους στη Μητρόπολη του, για το ιστορικό της Αγίας Ζώνης της Αμμοχώστου και των υπόλοιπων 364 εκκλησιών της μεσαιωνικής πόλης.
Φωτο: An. Antoniou

Πηγή:   romfea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου