Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

Εκδήλωση μνήμης και τιμής στον μακαριστό Πρωτοπρεσβύτερο Γεώργιο Κρητικό, στα ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2017, στον Ιερό ναό Αγίου Δημητρίου Πειραιά.





Μία ιδιαίτερη, ξεχωριστή και ευλογημένη εκδήλωση μνήμης και τιμής πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Πειραιά, το Σάββατο 21 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2017. Τιμώμενο πρόσωπο ο μακαριστός Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Κρητικός, ο οποίος διετέλεσε και εφημέριος στον Ιερό μας Ναό κατά την περίοδο 1955-1959.
Στην εκδήλωση μίλησαν ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Μεθόδιος Κρητικός, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αναστάντος Χριστού, ο εφεμέριος και Ιεροκήρυκας του Ιερου Ναού Αγίας Παρασκευής Καλλιπόλεως Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Δορμπαράκης, ενώ ο καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Κωνσταντίνος Κορναράκης με γραπτό κείμενό του αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του π. Γεωργίου.
Με συναισθηματική φόρτιση ενορίτες των Ιερών ναών Αγίου Δημητρίου Πειραιά, Αγίων Αναργύρων Καραβά, πνευματικά τέκνα από διάφορες περιοχές του παπά-Γιώργη παρακολούθησαν όσα κατατέθηκαν για την προσωπικότητά του. 
Ξαναθυμηθήκαμε το πρότυπο του ιερέα, του πνευματικού καθοδηγητή, του λειτουργικού προσώπου, του ιερέα που ποτέ δεν συνταξιοδοτήθηκε από την ιερωσύνη του, του φιλόστοργου πατέρα και άλλες πτυχές του ευλογημένου παππού. 
















Ευτύχησε και ο Ιερός μας Ναός να τον έχει κοντά του και από τις πρώτες κιόλας στιγμές οι ενορίτες να καταλάβουν το μέγεθος της πνευματικότητας αλλά και της αγάπης του προς τον Θεό και τους ανθρώπους. Όλοι όσοι τον γνώρισαν, κληρικοί και λαϊκοί έχουν την βεβαιότητα ότι από άλλη πλέον κατάσταση συνεχίζει να σκέπει όλους.
Να έχουμε την ευχή του.
 












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου