Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021

Αρχιερατικό Μνημόσυνο Μητροπολίτου κυρού ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΥ 28/02/2021 στην Αγία Τριάδα

Αρχιερατικό Συλλείτουργο και επιμνημόσυνος δέησις υπέρ μακαρίας μνήμης και αιωνίου αναπαύσεως αυτού, την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου στον τον Καθεδρικόν Ι. Ναόν Παναγίας Τριάδος Πειραιώς.

Ο μακαριστός πρώην Μητροπολίτης Πειραιώς εκοιμήθη στις 29 Φεβρουαρίου 2020.

«Ο μακαριστός γέροντας από την γενέτειρά του το Βαρθολομιό Ηλείας, μετέπειτα την Ιερά Μονή Βαρλαάμ Μετεώρων και ως την Ιερά Συνοδική Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής διήλθε ως δίκαιος ανήρ, ακάματος διάκονος και θερμότατος κήρυκας του Ευαγγελίου. Όταν δε ήλθε το πλήρωμα του χρόνου «ετέθη ο λύχνος επί την λυχνία». Εξελέγη τιτουλάριος Μητροπολίτης Ρωγών και αργότερα Μητροπολίτης Πειραιώς για να πορευθεί κατά την Σοφία Σολομώντος «δίκαιος δε εάν φθάση τελευτήσαι, εν αναπαύσει έσται· γήρας γαρ τίμιον ου το πολυχρόνιον ουδέ αριθμώ ετών μεμέτρηται· πολιά δε εστι φρόνησις ανθρώποις και ηλικία γήρως βίος ακηλίδωτος». (Σοφ. Σολ. 4, 8-9).Η Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς αναφέρει στην επίκαιρη ανακοίνωσή της:

Ο μακαριστός Μητροπολίτης Καλλίνικος ήταν θεοσεβής, ιεροπρεπής, με εκκλησιαστικό φρόνημα, ευλαβής, αξιοπρεπώς σοβαρός, απλός, μειλίχιος, ευπροσήγορος, θερμουργός αγωνιστής, παραδοσιακός και συνάμα πρωτοπόρος, μεθοδικός, ακούραστος και συνεπής. Επέδειξε αγαστή συνεργασία με τους ιερείς της Μητροπόλεως, που διαποίμανε και τους περιποιούσε την δέουσα τιμή. Οι διοικητικές του ικανότητες και η ακτινοβολία της παρουσίας του, κατά την πολυχρόνιο και ευδόκιμο υπηρεσία του ως Ποιμενάρχου της Ιεράς Μητροπόλεώς μας βοήθησαν και ευεργέτησαν πλήθος ψυχών. Κύριο μέλημά του ήταν ο θεολογικός λόγος και η νεότητα. Στεκόταν για όλους και προς όλους με αγώνα και αγωνία ως πνευματικός Πατέρας. Για μικρούς και μεγάλους, μαθητές και διδασκάλους, περιωνύμους και ασήμους κατά κόσμον, μορφωμένους και απλοικούς, πλουσίους και πτωχούς, ισχυρούς και αδυνάτους.

Ένεκεν των υγειονομικών περιορισμών παρουσίας του ευαγούς Κλήρου και του φιλοχρίστου λαού εις την ως άνω επιμνημόσυνον δέησιν εις έκαστον Ι. Ναών της Μητροπολιτικής Περιφερείας Πειραιώς, θα τελεσθή κατά το τέλος της Θ. Λειτουργίας της Κυριακής 28 Φεβρουαρίου ε.ε. επιμνημόσυνος δέησις υπέρ αναπαύσεως του μακαριστού Γέροντος Μητροπολίτου πρ. Πειραιώς κυρού Καλλινίκου.

ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΥ του μακαριστού και αοιδίμου Μητροπολίτου Πειραιώς και Φαλήρου αιωνία η μνήμη!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου