Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021

Πρέπει να σπείρουμε για να δώσει ο Θεός.

 

 

Αγίου Παϊσίου: 

Γέροντα, κάθε μέρα λέω "από αύριο θα προσέχω θα διορθωθώ" αλλά πάλι πέφτω στα ίδια.
Να βάλεις το Θεό μπροστά, να λες :
Με τη δύναμη του θεού θα προσπαθήσω να διορθωθώ ,ώστε να βοηθήσει ο Θεός. Το ότι θέλεις να διορθωθείς , αυτό σημαίνει ότι δέχεσαι βοήθεια, ζητάς και από το Θεό να σε βοηθήσει και ρίχνει ο Θεός το βλέμμα Του επάνω σου.

Κάνεις και τήν μικρή σου προσπάθεια και προχωρεις.Ποιός όταν δει ένα μικρό παιδάκι να προσπαθεί με τα χεράκια του να κυλήσει μία κοτρώνα, δεν θα τρέξει να το βοηθήσει για να μην παιδεύεται; Ετσι και ο Θεός όταν δει τη μικρή σου προσπάθεια θα σε βοηθήσει να νικήσεις .
Μερικοί ενώ δεν καταβάλλουν καμία προσπάθεια να διορθωθούν, λένε: "Χριστέ μου έχω αυτά τα πάθη. Εσύ μπορείς να με απαλλάξεις, απάλλαξε με.
Έ πώς να βοηθήσει τότε ο Θεός
Γα να βοηθήσει ο Θεός πρέπει να καταβάλλει ο άνθρωπος στην προσπάθεια που μπορεί.
Δηλαδή είναι μερικά πράγματα που πρέπει να κάνει ο ίδιος ο άνθρωπος για να βοηθήση μετά ο Θεός.


Σέ καμία περίπτωση δεν βοηθιέται αν δεν θέλει να βοηθήσει ο ίδιος τον εαυτό του.
Εμείς μερικές φορές πάμε να αποκτήσουμε τη Χάρη και τα χαρίσματα του Θεού με ένα μαγικό τρόπο. Νομίζουμε πως χωρίς αγώνα θα αποκτήσουμε μία αρετή ή ακόμη και θα αγιάσουμε. Για να δώσει όμως ο Θεός πρέπει να σπείρουμε. Πώς θα δώσει ο Θεός χωρίς να εργαστούμε; Τι λέει το τροπάριο; "Της ερήμου το άγονον έγεώργησας . " 

Ο Θεός ρίχνει ρίχνει βροχή μαλακώνει το χώμα αλλά και εμείς πρέπει να "γεωργήσουμε" το χωράφι μας. Τό χώμα είναι έτοιμο αλλά πρέπει να βάλουμε το ίνί στο χωράφι και να το σπείρουμε. Και ότι σπείρουμε θα θερίσουμε .Αν όμως δεν όργωσουμε πώς θα σπείρουμε; Και αν δεν σπείρουμε ,τι θα θερίσουμε;
Για αυτό να μη ρωτάτε μόνο τι μπορεί να κάνει ο Θεός, αλλά να ρωτάτε και τον εαυτό σας τι μπορείτε να κάνετε και εσείς.
Ή τράπεζα του Χριστού δίνει πολύ μεγάλο τόκο.
Αλλά άν δεν κάνουμε κατάθεση στην τράπεζα πως θα κάνουμε ανάληψη;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου