Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021

ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2021, Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και ενθρόνιση της Ιεράς Εικονας του Αγίου μας.

 

Με την πανηγυρική τέλεση της Θείας Λειτουργίας σήμερα το πρωί, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Προικοννήσου κ. Ιωσήφ, ξεκίνησαν οι εορταστικές εκδηλώσεις της Ενορίας μας πρός τιμήν του προστάτου μας Αγίου Δημητρίου του Μυροβλήτου.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, λίγο πριν την απόλυση πραγματοποιήθηκε η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Δημητρίου η οποία ενθρονίσθηκε  στον πρόναο του Ιερού μας Ναού.

Οι φετινές εκδηλώσεις ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2021 θα πραγματοποιηθούν από 17-31 Οκτωβρίου  δίνοντας σε όλους μας την ευκαιρία να συμμετάσχουμε σε όλες τις λατρευτικές εκδηλώσεις (Θείες Λειτουργίες, Ιερές Αγρυπνίες, Ιερές Παρακλήσεις κ.α.) καθώς επίσης και σε όλες τις πνευματικές ευκαιρίες που έχουν προγραμματισθεί κατά την διάρκεια των ημερών αυτών (Αφιερώματα σε Αγίους της εποχής μας, πνευματικές ομιλίες από Αγιορείτες πατέρες κ.α.)

Επίκεντρο όλων των ημερών μας θα είναι τα ιερά σεβάσματα τα οποία υποδέχεται το απόγευμα ο Ιερός μας Ναός και οι ενορίτες μας, μαζί με συμπροσκυνητές και από άλλες περιοχές του Λεκανοπεδίου, η Θαυματουργός Εικόνα της Παναγίας της Λαυριώτισσας και το Λάβαρο της Επαναστάσεως του 1821, το Εθνικό μας Σύμβολο, από την Ιερά Μονή της Αγίας Λαύρας στα Καλάβρυτα.

Έτσι μαζί με την θρησκευτική αναφορά θά είμαστε συντονισμένοι και στον παλμό του εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Η Υποδοχή των ιερών σεβασμάτων θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα στις 6.00 στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ.





























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου