Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018

ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2018. Ομιλία Σεβασμιωτάτου Σισανίου κ. Παύλου για τον Άγιο Ιάκωβο τον Τσαλίκη.

Ομιλία για τον νέο Άγιο Ιάκωβο (Τσαλίκη) τον εν Ευβοία,  πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 16 Οκτωβρίου, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Πειραιώς, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2018.

Προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ.κ. Παύλος, ο οποίος αναφέρθηκε στο πρόσωπο, την ζωή, τα χαρίσματα του Αγίου και γενικότερα για το πως τον έζησε καθώς ήταν μάρτυς πολλών γεγονότων και συζητήσεων με τον Άγιο.

Τον Άγιο που όταν ήταν στην ζωή χιλιάδες πρόσωπα ωφέλησε με το πετραχήλι του, τις πνευματικές του συμβουλές αλλά και με τα θαύματα τα οποία επιτελούσε με την καθαρότητα της προσευχής του.

Ταυτόχρονα υπογράμμισε σε όλους ότι ο δρόμος της αγιότητας είναι ο μόνος δρόμος για τον χριστιανό. Ο Άγιος Ιάκωβος τα κατάφερε γιατί όχι και εμείς;


Αξίζει να σημειώσουμε ότι στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2018, του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Πειραιώς, την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου θα γίνει η υποδοχή της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας της Σηλυβριανής, της Εικόνας που προσευχόταν ο Άγιος Νεκτάριος, η οποία θα παραμείνει στον Ναό μας μέχρι τις 28 Οκτωβρίου.
.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου