Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Παρασκευή 22 Απριλίου 2022

Η Ακολουθία της Αποκαθηλώσεως (Μεγάλη Παρασκευή πρωί στο Ναό μας)

Μέσα σε κλίμα βαθειάς κατάνυξης και ιερότητας τελέσθηκαν σήμερα το πρωί οι Μεγάλες και Βασιλικές Ώρες  καθώς επίσης και η ακολουθία του Εσπερινού της Αποκαθηλώσεως.

Πρίν ξεκινήσει η Ακολουθία των Ωρών, νωρίς το πρωί τελέσθηκε ο Κανόνας του Τιμίου Σταυρού. Από νωρίς μάλιστα ήταν μεγάλη η συμμετοχή των ευσεβών ενοριτών μας και ευλαβών προσκυνητών του Ναού μας. 

Σύμφωνα με το τυπικό που επιβάλλει η ημέρα απεδόθησαν οι ιεροί ύμνοι και όσα η ακολουθία προέβλεπε δημιουργώντας το κατάλληλο προσευχητικό κλίμα, αυτήν την ημέρα που είναι τόσο ιδιαίτερη για την Εκκλησία μας. 

Η Μεγάλη Παρασκευή και ο Επιτάφιος είναι ίσως η πιο φορτισμένη συγκινησιακά στιγμή της Μεγάλης Εβδομάδας καθώς κορυφώνεται το Θείο Δράμα, με τη Σταύρωση και τον ενταφιασμό του Ιησού Χριστού, στην πορεία προς την Ανάσταση και το Πάσχα.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι και φέτος με πολύ επιμέλεια είχαν προετοιμασθεί όλα όσα χρειάζονταν για τις ιερές ακολουθίες ενώ οι πιστοί μας προσεκύνησαν φέτος τον νέο Επιτάφιο, το Σώμα του Ιησού Χριστού, το οποίο φιλοτεχνήθηκε για τον Ναό μας και είναι πιστό αντίγραφο αρχαίου κειμηλίου της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου Αγίου ¨Όρους.  




























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου