Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Τετάρτη 25 Μαΐου 2022

Μην καταστρεφουμε σχέσεις ζωής.

 

 

Αρχιμανδρ. Παύλος Παπαδόπουλος

Δεν έχεις πάντα την ίδια διάθεση.
Το ξέρω, γιατί και εγώ μια από τα ίδια είμαι.
Άλλες μέρες ξυπνάς ευδιάθετος, άλλες όχι.
Κάποιες μέρες αισθάνεσαι καλά με τον εαυτό σου, κάποιες όχι.

Είναι και αυτό μέσα στο πρόγραμμα.
Τουλάχιστον όταν δεν αισθάνεσαι καλά, μην επιτρέψεις να γίνεις αιτία να δυσκολέψεις και την ημέρα των άλλων. Δεν σου φταίνε οι άλλοι εάν εσύ ξύπνησες κακόκεφος.

Χρειάζεται όμως και η δική μας προσπάθεια μέσα στην ημέρα για να φτιάξει η διάθεσή μας. 

Μπορεί να μην ξεκίνησε η ημέρα μας καλά, αλλά στο χέρι μας είναι να μην μείνουμε στα στραβά αλλά να εστιάσουμε σε όλα εκείνα τα καλά που μπορούν να γίνουν ή ήδη γίνονται στην ζωή μας.

Τι θέλω να πω…
Ανθρώπινο είναι να μας πιάνουν και κάποιες στιγμές τα «ψυχολογικά» μας. Όμως δεν πρέπει να αναπαυόμαστε μέσα σε τέτοια αρνητικά συναισθήματα και σκοτεινούς λογισμούς.

Η ζωή μας σίγουρα θα έχει τα σκαμπανεβάσματά της. Όμως ακόμα και τότε που «πέφτουμε» δεν πρέπει να δικαιολογούμε κακές συμπεριφορές από μέρους μας προς τους άλλους.



Εάν εμείς δεν νιώθουμε καλά είναι δικό μας θέμα. Εμείς χρειάζεται να το αντιμετωπίσουμε και να το διαχειριστούμε.
Δεν μας φταίνε οι άλλοι, ούτε είναι σωστό να ξεσπούμε στους άλλους.

Άλλο είναι να μοιραζόμαστε τον πόνο μας, την αγωνία μας, το «θέμα» μας με κάποιον και άλλο να επιτιθόμαστε στον άλλον λες και είναι υπεύθυνος γι’ αυτό που βιώνουμε.

Όλοι έχουμε κακές μέρες. Όμως όλοι μας χρειάζεται να μάθουμε να τις διαχειριζόμαστε ώστε να μην γίνονται εκείνες οι κακές στιγμές μας αιτία να πληγώνουμε τους γύρω μας, που δεν φταίνε σε τίποτα.

Γιατί μερικές φορές καταστρέφουμε σχέσεις ζωής, εξαιτίας κάποιων κακών στιγμών μας που δεν διαχειριστήκαμε όπως θα έπρεπε…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου