Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Τρίτη 17 Μαΐου 2022

Δίχως τέλος οι τουρκικές προκλήσεις στην Αγία Σοφία – Μαθητές απήγγειλαν το Κοράνι!


 

Σε μια νέα τουρκική πρόκληση προχώρησε η κυβέρνηση του  Ερντογάν “μοστράροντας” 35 μαθητές μέσα στην Αγία Σοφία οι οποίοι απήγγειλαν το Κοράνι ντυμένοι στα λευκά.

Ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλης Κωστίδης υπενθύμισε τη δήλωση του Ταγίπ Ερντογάν ότι «θα βάλουμε το τζαμί της Αγίας Σοφίας στα διαβατήριά μας», καταδεικνύοντας την ιδεολογική εμμονή της Άγκυρας με την Αγία Σοφία, όταν μάλιστα στην Πόλη υπάρχουν εντυπωσιακά τζάμια κτισμένα επί οθωμανικής αυτοκρατορίας…

Επισημαίνεται ότι τα πλάνα αυτά έρχονται στη σκιά των βανδαλισμών σε αυτό το μνημείο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομίας, με πολύ κόσμο να συνωστίζεται για μια ακόμα φορά μέσα στο ναό.

Δεν αφορά τους Έλληνες αν έγινε τζαμί η Αγία Σοφία

Υπενθυμίζεται πως πριν λίγες ημέρες, ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ δήλωσε χαρακτηριστικά πως η Αγία Σοφία βρίσκεται στην τουρκική επικράτεια και για αυτό τον λόγο του φαίνεται «περίεργο», όπως ισχυρίστηκε, να ασχολούνται στην Ελλάδα με αυτό το ζήτημα

«Δεν καταλαβαίνω γιατί ενδιαφέρει τους Έλληνες το τι απεικονίζεται στο διαβατήριο μας. Έχει γίνει κάτι πολύ ωραίο, Κάτι σωστό. Τι ενδιαφέρει, τι αφορά τους Έλληνες που απεικονίζεται το τζαμί της Αγίας Σοφίας το οποίο βρίσκεται στην περιοχή της κυριαρχίας της Τουρκίας; Aυτή η νοοτροπία πραγματικά είναι περίεργη», είπε αναλυτικά.

Μάλιστα ισχυρίστηκε πως η ιδέα του Ερντογάν να τοποθετήσει την Αγίας Σοφία ως τζαμί στα διαβατήρια είναι κάτι «πολύ όμορφο και σωστό». «Συγχαίρουμε όσους συνέβαλαν στο να απεικονίζεται το τζαμί της Αγίας Σοφίας  στα διαβατήρια μας. Αυτό δεν αφορά τους Έλληνες και δεν έχουν λόγο να αντιδράσουν. Είχαν κάνει το ίδιο όταν είχαμε ανοίξει την Αγία Σοφία ως τζαμί. Αυτό δεν αφορά την Ελλάδα , η Αγία Σοφία βρίσκεται στην περιοχή της κυριαρχίας μας»,  πρόσθεσε.

Πηγή:  Βήμα Ορθοδοξίας

 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου