Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Δευτέρα 23 Μαΐου 2022

Πρώτος εορτασμός του Οσίου Ευμενίου στον τόπο που διακόνησε.

osios evmenios proti 1

 

Αγία Βαρβάρα


Λαμπρό Αρχιερατικό Συλλείτουργο τελέστηκε σήμερα, Δευτέρα 23 Μαΐου 2022 στο παρεκκλήσιο των Αγίων Αναργύρων στο Γενικό Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής "Αγία Βαρβάρα" για τον πρώτο επίσημο εορτασμό του Οσίου Ευμενίου του Νέου.

Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος, και συλλειτούργησαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Κηφισίας κ. Κύριλλος και ο Θεοφ. Επίσκοπος Ευρίπου κ. Χρυσόστομος.

Τους Αρχιερείς πλαισίωσαν ο Εφημέριος του Παρεκκλησίου π. Ιωάννης Πλευριτάκης και κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως Νικαίας.

Να αναφερθεί ότι στην Θεία Λειτουργία παρέστη η Διοικητής του Νοσοκομείου κα Φωτεινή Βρύνα, Αντιδήμαρχοι και Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αγίας Βαρβάρας, και εκατοντάδες πιστοί οι οποίοι συνέρρευσαν από νωρίς το πρωί για να προσκυνήσουν το κελάκι και την Εικόνα του Οσίου Ευμενίου.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος, ο οποίος αναφέρθηκε στον βίο και τα χαρίσματα του Οσίου Ευμενίου, εκφράζοντας την χαρά του για την αγιοκατατάξη του.

"Η επαφή του Οσίου Ευμενίου με τον ανθρώπινο πόνο τον οδήγησε στην απόφαση να μείνει σε αυτό το νοσοκομείο ως Ιερέας, παρηγορητής των ασθενών. Εδώ γνώρισε τον Άγιο Νικηφόρο τον Λεπρό, ο οποίος έγινε πνευματικός πατέρας και δάσκαλός του. Στην συνείδηση των πιστών του λεκανοπεδίου ο Γέροντας Ευμένιος ήταν Άγιος και μετά την μακαρία κοίμησή του άρχισαν οι συζητήσεις για την αγιοκατατάξη του, ενώ ο σύγχρονος Άγιος Πορφύριος ήταν ο πρώτος που είχε διαισθανθεί την αγιότητά του. Οι Άγιοι γνωρίζονται μεταξύ τους καλύτερα και επικοινωνούν με άλλους κώδικες" - ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος.

Σε άλλο σημείο ο κ. Αλέξιος αναφέρθηκε στην προσωπική του γνωριμία με τον Άγιο Ευμένιο και την χαρά που εξέφρασε ο Άγιος όταν του ανακοίνωσε ότι θα χτίσουν την Ιερά Μονή Αγίων Πατέρων στο Σχιστό Περάματος.

"Ο Άγιος Ευμένιος είναι ακόμη μία ευλογία του Ουρανού για τον Ορθόδοξο Χριστιανικό κόσμο. Είναι μία ευλογία για το ηρωικό νησί της Κρήτης που γέννησε και εξέθρεψε έναν τέτοιο χαριστματικό άνθρωπο. Είναι τιμή και για εμάς εδώ στην Ιερά Μητρόπολη Νικαίας. Ας μιμηθούμε την πίστη του, την ταπείνωσή του, την αφοσίωσή του στην Εκκλησία και ας ζητήσουμε ικετευτικά την πρεσβεία του ενώπιον του Θρόνου του Θεού. Εκείνος που υπέφερε από την ασθένεια ας μας απαλλάξει από την πανδημία και ας δώσει την μεσολάβησή του για την ειρήνη που τόσο χρειαζόμαστε" - υπογράμμισε κλείνοντας ο Μητροπολίτης Νικαίας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβ. Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος ευχαρίστησε τους Αγίους Αρχιερείς που συλλειτούργησαν σήμερα στην πρώτη πανήγυρη του Οσίου Ευμενίου και προσέφερε στον Σεβ. Μητροπολίτη Κηφισίας κ. Κύριλλο μία Εικόνα του Αγίου.

Από την πλευρά του ο Σεβ. Μητροπολίτης Κηφισίας κ. Κύριλλος ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη Νικαίας κ. Αλέξιο εκφράζοντας την ιδιαίτερη χαρά του που σήμερα συλλειτούργησαν στην Θεία Λειτουργία για τον πρώτο εορτασμό του Οσίου Ευμενίου.

Τέλος να σημειωθεί ότι στις 4-5 Ιουνίου 2022 ο Σεβ. Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος θα προστή της πανηγύρεως στην Ιερά Μονή Αγίων Πατέρων Σχιστού Περάματος.

Πηγή: romfea.gr

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου