Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2023

Ενοριακή Εκδρομή στα Ιεροσόλυμα

 



1η ΜΕΡΑ: Τρίτη 2 Μαΐου 2023

Συγκέντρωση στις 6:30 στο καθορισμένο σημείο και μεταφορά στο αεροδρόμιο της Αθήνας. Μετά τον έλεγχο πτήση με ELAL Israel Airlines στις 10:10 για Τελ Αβίβ. Έλεγχος διαβατηρίων, επιβίβαση στο πούλμαν μεταφορά στη Σαμάρεια για να προσκυνήσουμε στο Φρέαρ του Ιακώβ το σκήνωμα του Αγίου Νεομάρτυρα Φιλουμένου. Άφιξη στην Ιερουσαλήμ, όπου θα γνωρίσουμε το Όρος των Ελαιών, θα επισκεφθούμε τη Γεθσημανή (Τάφος της Θεοτόκου) και στη συνέχεια θα γνωρίσουμε τα προσκυνήματα του Ναού της Αναστάσεως (Πανάγιος Τάφος, Φρικτός Γολγοθάς, κ.α.). Άφιξη στο ξενοδοχείο στην περιοχή της Βηθλεέμ, δείπνο και διανυκτέρευση.  

2η ΜΕΡΑ: Τετάρτη 3 Μαΐου 2023

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε στις 07:00 για τη Βηθανία και το μοναστήρι του Χοζεβά. Στη συνέχεια θα πάμε στην έρημο του Ιορδάνου Ποταμού, όπου θα τελεστεί ο Αγιασμός στο σημείο της Βαπτίσεως του Κυρίου. Θα ακολουθήσει επίσκεψη στα μοναστήρια της Ιεριχούς (Σαρανταρίου Όρους και Προφήτου Ελισσαίου). Επιστρέφοντας στα Ιεροσόλυμα θα γνωρίσουμε την Παλαιά Πόλη, τον λόφο της Σιών, την περιοχή του Τείχους των Δακρύων και θα φτάσουμε στο Πραιτώριο διασχίζοντας την Οδό του Μαρτυρίου. Θα επιστρέψουμε στο Ναό της Αναστάσεως για ένα ακόμα προσκύνημα. Άφιξη στο ξενοδοχείο και δείπνο. 

3η ΜΕΡΑ: Πέμπτη 4 Μαΐου 2023

Μετά το  πρωινό θα επισκεφθούμε την περίφημη Λαύρα του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου, την Ι.Μ. Αγ. Θεοδοσίου, το μοναστήρι στο χωριό των Ποιμένων. Θα μεταβούμε στις μονές του Τιμίου Σταυρού, του Αγ. Συμεών του Θεοδόχου και του Τιμίου Προδρόμου και θα καταλήξουμε στη Βηθλεέμ (Σπήλαιο της Θείας Γεννήσεως). Επιστροφή στο ξενοδοχείο και δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ΜΕΡΑ: Παρασκευή 5 Μαΐου 2023

Νωρίς, μετά το πρωινό, αναχώρηση για: τη Ναζαρέτ, την πόλη του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, την Κανά, όπου ο Κύριος έκανε το πρώτο Του θαύμα, το όρος Θαβώρ, όπου έγινε η Μεταμόρφωσή Του και τις Ιερές Μονές Αγίων Αποστόλων Τιβεριάδας και Καπερναούμ. (Πιθανότητα προαιρετικής βαρκάδας στη λίμνη Γενησαρέτ). Κατά την επιστροφή, στάση στην Ι.Μ. Αγ. Γερασίμου Ιορδανίτου. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο και δείπνο. 

5η ΜΕΡΑ: Σάββατο 6 Μαΐου 2023

Μετά το πρωινό αναχωρούμε από το ξενοδοχείο με όλα μας τα πράγματα στις 7:00 για ένα τελευταίο προσκύνημα στο Ναό της Αναστάσεως και την Παλιά Πόλη. Στις 12:00 θα αναχωρήσουμε για  την περιοχή του Τελ Αβίβ και την Ι.Μ. Αρχαγγέλων στο λόφο της Ιόππης. Από εκεί θα πάμε στην Ι. Μ. Αγ. Γεωργίου στη Λύδδα, όπου βρίσκεται και ο τάφος του Αγίου και θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο, όπου μετά τον έλεγχο αποσκευών, εισιτηρίων και διαβατηρίων θα πετάξουμε στις 19:40 με Aegean Airlines για Αθήνα. Άφιξη γύρω στις 21:50 και μεταφορά στον Πειραιά.

 

Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο: 850€

Ο Μάιος είναι ο πλέον ιδανικός μήνας για την Αγία Γη. Για τον λόγο αυτό υπάρχει περιορισμένη διαθεσιμότητα και θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας. 

Με τη δήλωση συμμετοχής πρέπει να προκαταβάλλεται ποσό 250€ μαζί φωτοτυπία της πρώτης σελίδας με τα στοιχεία διαβατηρίου. Ισχύουν Όροι και Ακυρωτικά. Για την καλύτερη οργάνωση της εκδρομής η ΕΞΟΦΛΗΣΗ όλου του ποσού πρέπει να γίνει το αργότερο μέχρι την 10η Απριλίου 2023.

Στην τιμή περιλαμβάνονται:Αεροπορικά εισιτήρια με ELAL Αθήνα-Τελ Αβίβ και με Aegean Airlines Τελ Αβίβ – Αθήνα. Διαμονή στο ξενοδοχείο Shepherds House (4 νύχτες) απέναντι από τη Μονή των Ποιμένων με ημιδιατροφή (4 πρωινά, 4 δείπνα συνολικά). Μεταφορές – μετακινήσεις με κλιματιζόμενο πούλμαν. Ξεναγήσεις περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα. Η άνοδος στο Όρος Θαβώρ και η επίσκεψη στον Άγιο Σάββα με μικρά πούλμαν. Αρχηγός – συνοδός – ξεναγός. Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης. 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: είσοδοι σε χώρους που έχουν χρέωση, πιθανή βαρκάδα στη λίμνη της Τιβεριάδας, φιλοδωρήματα και ό,τι ρητά δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα. Δεν περιλαμβάνεται η επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλιση με καλύψεις Covid-19 (20 ευρώ το άτομο). 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Λόγω της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης, της αύξησης στις τιμές των καυσίμων και των συνεχών διακυμάνσεων στην ισοτιμία του δολλαρίου, οι τιμές και οι φόροι μεταβάλλονται διαρκώς. Ενδέχεται να αυξηθούν και η πιθανή αυτή αύξηση (αν συμβεί) θα ΠΡΟΣΤΕΘΕΙ στο ΚΟΣΤΟΣ της εκδρομής. Το κόστος της εκδρομής έχει υπολογιστεί με τις τιμές που μας έδωσαν οι εταιρίες την 24η Φεβρουαρίου 2022. 

Αναλόγως των συνθηκών ενδέχεται να τροποποιηθεί μέρος του προγράμματος ή/και της σειράς των επισκέψεων, με γνώμονα την ασφάλεια και την άνεση των προσκυνητών. Επίσης είναι πολύ πιθανόν (λόγω της κατάστασης που επικρατεί στην περιοχή) να μην πραγματοποιηθεί η επίσκεψη στο Φρέαρ του Ιακώβ στην πόλη Νάμπλους. 

ΛΟΓΩ ΤΟΥ COVID-19 : Ενδεχομένως να απαιτούνται τεστ που θα πρέπει να γίνουν στην Ελλάδα και το Ισραήλ. Δέκα μέρες πριν το ταξίδι (και ανάλογα με τα προβλεπόμενα μέτρα σε κάθε χώρα) θα υπάρχει ενημέρωση σχετική. Το κόστος των όποιων απαιτούμενων τεστ (σε Ελλάδα και Ισραήλ) βαραίνει τον συμμετέχοντα και δεν συμπεριλαμβάνεται στο κόστος της εκδρομής. Το Ισραήλ επισήμως δέχεται από τον Μάρτιο του 2022 όλους τους ταξιδιώτες, εμβολιασμένους και μη. Μέχρι και την 23η Φεβρουαρίου 2023 *δεν* υπήρχε υποχρέωση για τεστ.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ:

Για την είσοδο στο Ισραήλ τα διαβατήρια πρέπει να ισχύουν για τουλάχιστον 6 μήνες. ΑΡΑ όσοι συμμετέχουν θα πρέπει τα διαβατήριά τους να λήγουν μετά τις 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023. Εάν τα διαβατήρια λήγουν πριν τις 6 Νοεμβρίου 2023 πρέπει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ να εκδοθούν ΝΕΑ όσο το δυνατόν συντομότερα!

ΠΡΟΣΟΧΗ: Στο αεροσκάφος επιτρέπεται να παραδοθεί μόνο μία αποσκευή κατ’ άτομο συνολικού βάρους 23 κιλών και ο κάθε ταξιδιώτης μπορεί να έχει μαζί του στην καμπίνα του αεροσκάφους και μία μικρή χειραποσκευή βάρους 8 κιλών. Δεν μπορεί κάποιος να έχει δύο αποσκευές, γιατί υποχρεωτικά θα πληρώσει 70 ευρώ στην αεροπορική εταιρεία.          

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: Travelogue, travel & tourism

Υπεύθυνος: π. Δημήτριος Αρώνης

Για κρατήσεις θέσεων: κ. Βασιλική 6981023936

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου