Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Τρίτη 26 Ιουλίου 2022

Λειτουργώντας πρωί στην κατασκήνωση για την Αγία Παρασκευή!

 

Αναρωτιόμουν σήμερα λειτουργώντας για την Αγία Παρασκευή στην κατασκήνωση γιατί οι άνθρωποι να μην σκεφτόμαστε ότι υπάρχει και ένας άλλος τύπος γυναίκας: αυτή που σε κοινωνίες όπλων, εξουσίας και δύναμης διεκδίκησε ένα άλλο δικαίωμα: αυτό της πίστης στον Χριστό! 
Και υπερασπίστηκε την διεκδίκηση της κάνοντας θαύματα αγάπης και ζωής! Πόνεσε, υπεφερε, μαρτύρησε αλλά ξεπέρασε τα όρια αυτού του κόσμου δείχνοντας την ανάσταση και την αγάπη!
Κανεις μας δεν αρνείται έναν κόσμο ισότητας. Άλλωστε δεν θα ήμασταν αυθεντικά χριστιανοί! 
 
Γιατί όμως όλος ο λόγος να είναι για το αν δικαιούται η γυναίκα να κανει το σωμα της ο,τι θέλει, ακόμη και απορρίπτοντας την κατεξοχήν δωρεά που έλαβε από τον Θεό, την μητρότητα, γιατί να μιλαμε για την γυναίκα που μόνο θέλει και να μην παλεύουμε και για την γυναίκα που αγαπά, πιστεύει και ζητά και μια άλλη ελευθερία: αυτή της παραίτησης από τα δικαιώματα χάριν της αγάπης;
Δεν θα πάρω απάντηση σ’ αυτόν τον κόσμο. Παρακαλώ την Αγία Παρασκευή και όλες τις γυναίκες άγιες να φωτίζουν τις κοπέλες να βλέπουν κι αυτόν τον δρόμο. Αγιότητα σημαίνει άλλωστε ανάσταση και αιωνιότητα!
Χρόνια πολλά!
 
π. Θεμιστοκλής Μουρτζανός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου