Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2022

Η Β΄ κατασκηνωτική περίοδος της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.

 

 

 

Η Β΄κατασκηνωτική περίοδος της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς άνοιξε τις πύλες της και υποδέχθηκε την Δευτέρα 11 Ιουλίου, 65 παιδιά των τελευταίων τάξεων του Δημοτικού καθώς επίσης και τα στελέχη τους τα οποία με πολύ επιμέλεια προετοίμασαν την λειτουργία της κατασκηνωτικής περιόδου και τα οποία εκδαπανώνται καθημερινά στην αριστη λειτουργία του κατασκηνωτικού προγραμματος.

Το πρωί της Δευτέρας τελέσθηκε ο αγιασμός της κατασκηνωτικής περιόδου από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη π. Νήφωνα Καπογιάννη ο οποίος και μετέφερε τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Σεραφείμ και κάλεσε τους κατασκηνωτές να χαρούν την ομορφιά της κατασκήνωσης και τις πνευματικές χαρές της κοινής ζωής, μετά από 2 χρόνια που λόγω της πανδημίας είχαν κρατήσει  κλειστές της κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις.

Το πρόγραμμα της Β΄ κατασκηνωτικής περιόδου ξεκίνησε αμέσως προσφέροντας από τις πρώτες στιγμές στα παιδιά τις χαρές, τις ομορφιές, τις εκπλήξεις και τις πνευματικές ευκαιρίες και ομορφιές της κοινης κατασκηνωτικής ζωής. Από το πρωί με την έγερση μέχρι το βράδυ που η κατασκηνωτική ζωή ολοκληρώνεται με το Απόδειπνο τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να ζήσουν ξεχωριστές και μοναδικές στιγμές γεμάτες την χάρη του Θεού, την αδελφωσύνη και την αγάπη των προσώπων, να τραφούν με τον λόγο του Θεού αλλά και με τα αγαθά τα υλικά που έχει φροντίσει η Ιερά Μητρόπολη για τους μικρούς μα φίλους, να δραστηριοποιηθούν σε αγωνίσματα και αθλητικές δραστηριότητες, σε δράσεις ψυχαγωγίας και αναφορές σε θέματα που αφορούν την ζωή των παιδιών.


Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Β΄κατασκηνωτική περίοδος της Μητροπόλεώς μας κατόπιν προτάσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας λειτουργεί με την ευθύνη του προϊσταμένου του Ναού μας Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβυτέρου π. Δημητρίου Αρώνη, ο οποίος είναι και ο αρχηγός της περιόδου αυτής ενώ μαζί του στελεχώνουν τις θέσεις των υπευθύνων της κατασκήνωσης, υπαρχηγοί-κοινοτάρχες και ομαδάρχες, στελέχη του νεανικού έργου του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Πειραιώς.

Ο Θεός να ευλογεί την διακονία τους, να χαριτώνει κάθε προσπάθειά τους και να είναι η ωφέλεια για μικρούς και μεγάλους η καλύετρη δυνατή και η φετεινή εμπειρία υπόσχεση και για την επόμενη κατασκήνωση.












 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου