Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022

Μεγαλειώδης Λιτανεία στον Άγιο Δημήτριο Πειραιώς.

litaneia ag dimitrios pireas 56

 

Πειραιάς | Ιάσονας Ντικούλης


Με την δέουσα επισημότητα και λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2022 ο Μεθεόρτιος Αρχιερατικός Εσπερινός, η Ιερά Λιτάνευση της Εικόνας του Αγίου Δημητρίου και της Παναγίας της Χοζοβιωτίσσης από την Αμοργό, στους δρόμους του Πειραιά, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων «ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2022» του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Πειραιώς.

Στην ακολουθία του Εσπερινού χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωρεών κ.κ. Φιλόθεος πλαισιούμενος από τους Ιερείς του Ιερού Ναού και από άλλους Ιερείς της Μητροπόλεως Πειραιώς, ενώ στο τέλος της Ιεράς ακολουθίας έγινε η Λιτανεία των Ιερών Εικόνων.

Στην Λιτανεία συμμετείχαν οι Στρατιωτικές και πολιτικές αρχές, Ένοπλο Στρατιωτικό Άγημα, η Φιλαρμονική του Δήμου Πειραιώς, τα σχολεία της ενορίας, τα παιδιά των κατηχητικών σχολείων και εκατοντάδες ενοριτών και ευλαβών προσκυνητών.

Λίγο πριν την απόλυση σε σύντομη ομιλία του ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος αναφέρθηκε στον βίο του Αγίου Δημητρίου, επισημαίνοντας πως υπήρξε μαθητής της ζωής της εκκλησίας, ομολογώντας την πίστη του στους νέους ανθρώπους.

Έτσι κάλεσε κι εμάς σήμερα να γίνουμε μαθητές στο ευλογημένο σχολείο της εκκλησίας, για να λάβουμε χαρά την οποία κανείς δεν μπορεί να μας αφαιρέσει.

Στο τέλος τόσο ο κλήρος, όσο και ο ευσεβής λαός έψαλλαν τον Εθνικό μας Ύμνο αλλά και το τροπάριο της Παναγίας μας «Τη Υπερμάχω...».

Πηγή:  romfea.gr

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου