Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023

«Οι άνθρωποι που θα πάρουν την ευθεία οδό θα είναι λίγοι, και αυτοί θα φθάσουν στον προορισμό τους και θα είναι ευτυχείς».

 

«Οι άνθρωποι που θα πάρουν την ευθεία οδό θα είναι λίγοι, και αυτοί θα φθάσουν στον προορισμό τους και θα είναι ευτυχείς.

Οι μάζες παρασυρόμενες θα πέσουν σε άγριες θάλασσες και μαύρα βουνά. 

Πιο πέρα θα τους περιμένουν μαύρα λιοντάρια και άγρια θηρία που θα τους κατασπαράξουν. Θα βρεθούν σε αδιέξοδο και δεν θα έχουν καλό τέλος.»

Γιατί άραγε αναγκάστηκε ο άγιος Πορφύριος να πει αυτά τα απελπιστικά λόγια, κάτι που δεν συνήθιζε; Και μήπως φάνηκαν ήδη τα άγρια βουνά και τα άγρια θηρία; Αναρωτιέμαι.

Είναι η δεύτερη φορά που αναρτώ αυτά τα δυσοίονα λόγια του αγίου Πορφυρίου ψάχνοντας το νόημά τους. «Οι άνθρωποι που ΘΑ πάρουν την ευθεία οδό.» Μίλησε στον μέλλοντα χρόνο. Πριν 30 χρόνια.

Και αναρωτιέμαι στ’ αλήθεια, μήπως ο μέλλοντας χρόνος έχει γίνει παρόντας. ΘΑ είναι λίγοι αυτοί που θα πάρουν την ευθεία οδό.

Ποια είναι σήμερα η ευθεία οδός; Και ποιοι είναι οι λίγοι που την έχουν πάρει; Ας προσευχηθούμε να μας πληροφορήσει ο Θεός.

Άγιε Πορφύριε μη μας αφήνεις μόνους χωρίς τις πρεσβείες σου. «Ό,τι ζητήσει ο άγιος, ο Θεός του το δίνει» είπες. Ζήτησε να πάρουμε όλοι τον ευθύ δρόμο!

Από το βιβλίο: «Ο όσιος Πορφύριος ο προφήτης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου