Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Κυριακή 30 Ιουλίου 2023

3 χρόνια από την εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτου πρ. Πειραιώς κυρού Καλλινίκου.

20230729 kall 01

 

Με τη συμπλήρωση τριών ετών από την εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτου πρ. Πειραιώς κυρού Καλλινίκου, την Παρασκευή 28 Ιουλίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ.Ιγνάτιος, παραβρέθηκε στην Ιερά Μονή της Παναγίας Ελεούσας στο Βαρθολομιό Ηλείας, όπου τελέστηκε η ακολουθία του εσπερινού, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού, συγχοροστατούντος και του Σεβ. Μητροπολίτου Ηλείας και Ωλένης κ.Αθανασίου.

Μετά το πέρας του εσπερινού, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση μνήμης, τιμής και σεβασμού, αφιερωμένη στο πνευματικό και πολυσχιδές έργο, του αειμνήστου Ηλείου Αρχιερέως, Μακαριστού Μητροπολίτη Πειραιώς κυρού Καλλινίκου, που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολις Ηλείας σε συνεργασία με τον Δήμο Πηνειού. Κύριος ομιλητής ήταν ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Ιγνάτιος.

Χθες Σάββατο 29/7, επί τη μνήμη των Αγίων Μαρτύρων Καλλινίκου και Θεοδότης, τελέστηκε στον Ι.Ν. Παναγίας Βαρθολομιού, ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβ. Δημητριάδος κ.Ιγνατίου, συνιερουργούντος του Σεβ. Ηλείας κ.Αθανασίου. Στο τέλος, τελέστηκε μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του αοιδίμου Αρχιερέως, μακαριστού Μητροπολίτου πρ. Πειραιώς κυρού Καλλινίκου.

Ο Σεβ.Δημητριάδος κ.Ιγνάτιος, ευχαρίστησε θερμά τον Σεβ.Ηλείας κ. Αθανάσιο για τη φιλοξενία, ευχόμενος: «Να έχουμε όλοι, την ευχή του Γέροντα Καλλινίκου. Ας είναι αιωνία του, η μνήμη!»

Πηγή: romfea.gr


20230729 kall 02

20230729 kall 02

20230729 kall 02

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου