Ζωντανή Αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών

Κυριακή 30 Ιουλίου 2023

Μία ξεχωριστη δήλωση ενός κορυφαίου πρωταγωνιστη.

 

 

Δεν ξέρω αν είναι πιο σημαντικό μια πρωτη θέση σε παγκόσμιο πρωτάθλημα (αντί για την κερδισμένη δευτερη) ή αν είναι ακόμα πιο σημαντικό από αυτό, το μήνυμα που περνάει μια απλή δήλωση σαν αυτή που έκανε μετά τον αγώνα ο προπονητής της δευτραθλήτριας -από σημερα- κόσμου, ο προπονητής της εθνικής Ελλάδας στο water polo, ο κ. Θοδωρης Βλάχος.

Τι ηταν αυτή η σπουδαία δήλωση;
Ένα απλό και καθαρό, "συγνωμη".
Ζήτησε συγνώμη απο τους αθλητες του και απο ολους τους Ελληνες ο ανθρωπος που έφτασε την εθνική ομάδα στην δεύτερη θέση του κοσμου, γιατί πήρε time out σε μια στιγμή που η ομάδα εφευγε με καλές προϋποθέσεις σε μια αντεπίθεση για να πετύχει γκολ με ελάχιστο χρόνο να απομένει στον αντιπαλο.
Με αποτέλεσμα, ο αγωνας να λήξει ισόπαλος και να χαθεί η πρώτη θέση στα πεναλτυ.

Ένας κορυφαίος Έλληνας του αθλητισμου, πέτυχε κάτι σπουδαίο και παρ'ολα αυτα μας ζητάει συγνωμη παραδεχόμενος μια εσφαλμένη του απόφαση σε μια κρίσιμη στιγμή.
Πόσοι Έλληνες από άλλους χώρους, έχοντας ήδη πετυχει κατι σπουδαιο, παραδέχονται ενα λάθος τους και μας ζητάνε συγνωμη γιατι δεν έκαναν το σπουδαιο σπουδαιότερο;



Ο αθλητισμός, ακόμα και στην πιο "σκληρη" μορφή του -τον πρωταθλητισμο- είναι αυτό: συγκίνηση, μεγαλείο, πολιτισμός, ανώτερα συναισθήματα και ανώτερες αξίες.
Και πριν από πρωταθλητές, φτιάχνει κατι άλλο: το καλυτερο ειδος των ανθρωπων.

Ευχαριστούμε όλα τα παιδιά του water polo για οσα πέτυχαν.
Ευχαριστούμε τον κ. Βλάχο για όσα πέτυχε να διδάξει σε μια "αποτυχια" του.
Εγραφα στην αρχη ότι δεν ξέρω αν είναι πιο σημαντικό μια πρωτη θέση σε παγκόσμιο πρωτάθλημα ή αν είναι ακόμα πιο σημαντικό από μια τετοια, το μήνυμα που περνάει με μια απλή δήλωσή του ένας άνθρωπος που έσφαλε.
Ε λοιπον ψεμματα εγραφα, ξέρω τι είναι πιο σημαντικό: είναι αυτή η απλή δήλωση, αυτό το "συγνωμη", αυτη η εκούσια ταπείνωση του μεγάλου "εγω", ενώ έχεις ήδη θριαμβεύσει.
Οι σπουδαίοι, είναι ταπεινοί. Ολοι οι αληθινα σπουδαίοι, είναι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου